Parcul Chindia – Targoviste

obiective turistice judetul dambovita parc parcuri

 

Parcul Chindia

Parcul Chindia este unul dintre principalele spatii de recreere din Orasul Targoviste, reprezentand in acelasi timp un important obiectiv turistic pentru cei ce viziteaza orasul.

Album foto Orasul Targoviste

Harta zonala Orasul Targoviste

Descriere Orasul Targoviste

Parcul a fost amenajat in anul 1970, in spatiul care era ocupat in trecut de gradina ce inconjura Curtea Domneasca din Targoviste. In prezent, acest parc este foarte frumos amenajat, gasindu-se aici si un mic lac de agrement pe care se pot desfasura plimbari cu hidrobicicleta sau cu barca.

In parc este amenajata si o gradina de vara, cu cinematograf in aer liber, unde se tin de obicei numeroase spectacole.

Una dintre cele mai importante atractii ale Parcului Chindia este gradina zoologica de aici, amenajata pe o suprafata de aproximativ 4 hectare si continuatoare a primului spatiu zoologic amenajat in spatiul romanesc, in anul 1584, de catre Domnitorul Petru Cercel.

In aceasta gradina zoologica, ce se numara printre cele mai mari din tara traiesc numeroase animale, apartinand a aproximativ 80 de specii, aduse de pe toate continentele. Dintre toate acestea, hipopotamul pitic si maimuta Mangani sunt animale ce pot fi vazute in Romania numai in acest loc.

Strabatand aleile amenajate in Parcul Chindia, vizitatorii pot admira si numeroasele statui ridicate in cinstea celor mai importante personalitati care au ramas intiparite in istoria Orasului Targoviste.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>