Parcul Copou – Vaslui

obiective turistice diverse obiective turistice judetul vaslui parc parcuri vaslui

 

Parcul Copou din Vaslui

In orasul Vaslui, in capatul unei alei vechi, pe Strada Mihail Kogalniceanu, se afla Parcul dendrologic Copou, parc ce are o stransa legatura cu fostul primar al Vasluiului, generalul Constantin Rascanu.Principala alee este imprejmuita de statuile lui Mihail Kogalniceanu, Costache Negri, Alecu Russo, Mihai Eminescu si Ion Creanga.

Album foto Parcul Copou

Harta zonala Parcul Copou – Vaslui

Descriere Parcul Copou

Foisorul de aici aminteste de zilele de demult, cand aici erau tinute recitaluri de fanfara. Foisorul a fost inlocuit in prezent de o estrada construita in cursul anului 2004 de pe care inca rasuna ritmurile muzicii.

Din anul 2006 a inceput o serie de restaurari pe teritoriul parcului, prin numeroase plantari, in special de platan. Desi are o suprafata mai mica decat parcul cu acelasi nume situat in Iasi, Parcul Copou din Vaslui, la fel ca si Parcul Copou din Iasi reprezinta o oaza de liniste si de pace, un mic paradis ideal pentru evadarea din cotidian.

Este locul perfect pentru orice tip de persoana, de la copii, care pot merge in spatiul de joaca special amenajat, dar si masinutele electrice care pot fi inchiriate in perioada sezonului cald.
Parcul se afla in partea de nord a orasului si este organizat cu numeroase elemente de arhitectura peisagistica ce au un caracter deosebit.

Parcul Copou din Vaslui este profund recomandat spre vizitare, pentru o experienta de recreere in mijlocul naturii, in aer liber.


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 4

 
 1. antivaslui
  2012-12-12
  23:08:25

  Du-te de aici cu mana ta pe inimia..Copoul din Iasi are o vechime,are un numar de copaci..ce sa faci cu 3 banci si 5 copaci cat sunt in Vaslui.

   
 2. ionut
  2012-11-03
  09:48:43

  eu sunt din vaslui.vizitez cel putin o data pe saptamana acest parc si pot spune cu mana pe inima ca e mai frumoos decat cel din iasi.merita sa fie vazut.imaginea de mai sus e o mica parte din parc.este perfect pentru bicicleta,role...
  cvine doreste e bine-venit in acest parc!

   
 3. silvia
  2012-10-29
  09:46:53

  Parcul este foarte frumos,mai ales in acest anotimp....

   
 4. miha
  2011-04-06
  13:06:14

  intr-adevar parcul este superb, pot spune ca este mai frumos decat cel din iasi, este foarte cochet, amenajat , plin de flori si foarte placut.

   
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>