Parcul Cozla – Piatra Neamt

muntele cozla obiective turistice judetul neamt parc parc zoologic piatra neamt

 

Parcul Cozla

Un punct de atractie interesant de pe teritoriul orasului Piatra Neamt este Parcul Cozla, parc ce a fost realizat pe versantul sudic al Muntelui Cozla si poate fi accesat din Strada Stefan cel Mare. Fauna de aici este deosebita prin speciile indelung admirate de trecatorii care au ocazia sa viziteze acest parc. Animale precum ursi, lupi, vulpi si caprioare.

Album foto Parcul Cozla

Harta zonala Parcul Cozla – Piatra Neamt

Descriere Parcul Cozla

Istoria Parcului Cozla incepe in data de 31 mai 1897, cand o parte din munte a fost dislocata, drept consecinta a unei alunecari de teren. Aceasta intamplare nefericita a fost insa privita de autoritati ca pe ceva benefic, acestea stabilind in scurt timp realizarea unui parc pe acest teritoriu.

In anul 1900 au inceput lucrarile, acestea fiind finalizate in jurul anului 1904. La scurt timp dupa inceperea constructiilor au fost descoperite aici dovezi care atestau existenta unei cetati dacice pe acest spatiu. Insa, din cauza prabusirii fragmentelor din masivul muntos, multe materiale care dovedeau existenta acestei cetati s-au pierdut. Sondajele care au fost efectuate au confirmat existenta vechii asezari.

In prezent, cele trei terase sunt strajuite de doua restaurante, “Colibele Haiducilor” si “Cercul Gospodinelor“, intre acestea fiind construita o berarie de vara. Ultima terasa a parcului ofera o priveliste de nedescris asupra intregului oras. In varf se poate gasi o deosebita poiana, impodobita cu flori si ierburi de munte, unde, in sezonul cald se poate sta la iarba verde, sau chiar sta la plaja in mijlocul acestui peisaj feeric.

Aproape de acest loc unde au fost descoperite urme ale civilizatiilor stravechi, se inalta semne ale civilizatiilor moderne, precum mai multe relee cu antene de telecomunicatii, dar si o partie de ski care poate fi accesata de iubitorii sporturile montane. Un lucru deosebit in legatura cu acest parc este faptul ca ofera privelisti diferite ale cartierelor, in functie de locul in care te afli.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>