Parcul Sub Arini – Sibiu

obiective turistice diverse obiective turistice judetul sibiu parc parcuri

 

Parcul Sub Arini

Parcul Sub Arini din municipiul Sibiu, are o suprafata de 22 ha si este unul din cele mai vechi si mai mari parcuri din tara. Dupa hotararea luata de municipalitate, pentru elaborarea si conducerea lucrarilor, a fost desemnat inginerul Wolfgand Seifried, iar in 1857 au fost trasate aleile principale de-a lungul fostului canal al Scolii de Inot si al Paraului Sevis.

Album foto Parcul Sub Arini

Harta zonala Parcul Sub Arini – Sibiu

Descriere Parcul Sub Arini

Lucrarile ample de amenajare si plantare a copacilor s-au extins pe durata  mai multor ani, astfel ca in aceeasi perioada cu trasarea aleilor principale s-au plantat diferite specii de arbori: pin, tei si arin. In 1859 a fost construit digul, in 1860 podul peste Raul Trinkbach, iar in 1865 s-a deschis Restaurantul Bolta Rece. Parcul a fost administrat de Societatea bancii de asigurari, de comerciantul Adolf Stoffel, iar din 1881 de Societatea pentru Infrumusetarea Orasului. Intre 1883 si 1905 s-au construit sera, pavilionul de muzica si s-a introdus iluminatul electric. Din 1979, parcul devine o gradina botanica, iar astazi adaposteste 68 de specii vegetale si 95 de specii de pasari sedentare sau migratoare. Aproape jumatate din speciile vegetale sunt exotice, unii arbori avand o varsta de peste 150 de ani. Molid intepator, nuc, artar american, tsuga, Douglas verde, dracila japoneza sau ginkgo biloba sunt doar cateva din speciile intalnite aici.

In ultimii ani s-au amenajat spatii pentru agrement si se intentioneaza continuarea acestora prin construirea unei piste pentru biciclisti, care sa lege parcul de Gradina Zoologica din Padurea Dumbrava.

Dupa o plimbare prin acest minunat parc, puteti vizita si celelalte obiective turistice ale orasului: Muzeul Brukenthal, Biserica Evanghelica, Podul Minciunilor, Casa Artelor, Muzeul de istorie, Gradina Zoologica, sau Muzeul Astra.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>