Parcul Tineretului – Bucuresti

atractii naturale bucuresti parc parcuri

 

Parcul Tineretului

In partea de sud a Bucurestiului, aproape de zona denumita “Valea Plangerii“, se intalneste o oaza de liniste care se intinde pe suprafata de 80 de hectare, Parcul Tineretului, un parc ce se diferentiaza prin anumite aspecte de restul parcurilor gasite in capitala. Planurile pentru realizarea parcului au fost facute inca din anul 1935, insa, constructia propriu-zisa a inceput in 1965 si s-a terminat noua ani mai tarziu.

Album foto Parcul Tineretului

Harta zonala Parcul Tineretului – Bucuresti

Descriere Parcul Tineretului
Parcul Tineretului se mandreste cu o larga varietate peisagistica, conferita in special de diferentele de nivel, care, au necesitat modelarea terenului pentru a accentua oglinda verzuie a lacului. Cel care realizat proiectele parcului a avut ca scop formarea unui loc ideal pentru odihna si relaxare. Parcul prezinta locuri de joaca destinate copiilor, un debarcader, dar si numeroase spatii de odihna. Un punct de interes de pe suprafata parcului este Sala Ioan Kunst Ghermanescu, cunoscuta pana nu de mult sub numele de Sala Polivalenta, folosita pentru actiunile culturale si competitiile sportive. Parcul a fost numit singurul pol verde aflat in sudul orasului.

Lacul care se intinde pe suprafata de 13 hectare este alimentat natural prin panza freatica, pe suprafata caruia se remarca trei insule, dintre care doua au legatura cu malul prin poduri arcuite.
Chiar daca Parcul Tineretului este locul ideal pentru relaxare, acesta ofera si atractii distractive, precum o pista de carting si un trenulet cu aburi.

Alte elemente imbogatesc minunata priveliste oferita de parc, precum rozariul cu diametrul de 200 de metri, parterul curbat care este incadrat de aleile ce duc spre principala alee, care domina intreaga priveliste. Toate aceste elemente sunt incadrate astfel incat realizeaza o armonie deosebita si sunt puse in valoare de peisajul specific.
S-a afirmat de-a lungul timpului ca Parcul Tineretului formeaza un peisaj natural subcarpatic, dand aceasta impresie prin coline, vai, zone impadurite si spatii verzi de tip pasune. Unicitatea parcului este data de aspectul salbatic prin zonele cu desisuri si cu iarba crescuta haotic, spre deosebire de alte parcuri din Bucuresti, ca Parcul Carol si Herastrau.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>