Partia de Ski Campulung Moldovenesc

campulung moldovenesc in constructie obiective turistice judetul suceava partii de ski partii de snowboard ski snowboard

 

Partia de Ski Campulung Moldovenesc

Partia de Ski Campulung Moldovenesc este situata in partea nord vestica a judetului Suceava, la o altitudine de 621 metri, intr-un peisaj superb de la poalele Muntilor Rarau, masiv ce beneficiaza de un potential turistic semnificativ, in special datorita panoramelor ce pot fi admirate in aceasta zona a Bucovinei.

Album foto Partia de Ski Campulung Moldovenesc

Harta zonala Partia de Ski Campulung Moldovenesc

Descriere Partia de Ski Campulung Moldovenesc

Climatul montan specific zonei, caracterizat prin temperaturi medii anuale scazute si precipitatii ridicate pe timpul iernii, este perfect pentru practicarea sporturilor de sezon, stratul de zapada inregistrand anual la Campulung o grosime cuprinsa intre 30 si 50 cm. Sezonul de ski dureaza aici aproximativ 4 luni pe an, din luna decembrie pana in martie.

Desi se lucreaza de ceva timp la modernizarea acestui domeniului schiabil in Campulung Moldovenesc, se pare ca demersul pentru indeplinirea promisiunilor si a obiectivelor propuse s-a dovedit a fi unul anevoios si lung, intrucat in perioada celor cativa ani de cand a fost demarat acest proiect nu s-au realizat foarte multe lucruri semnificative. Pe langa ineficienta autoritatilor delegate sa se ocupe de sarcina realizarii proiectului de modernizare, o alta scuza pentru lucrarile inca nefinalizate este si faptul ca o mare parte din suprafata pe care vor fi desfasurate lucrarile se gaseste intr-o proportie destul de mare pe domeniul unor arii naturale, protejate de lege, precum zona Muntilor Rarau si a Muntilor Giumalau, a Rezervatiei Pietrele Doamnei – Rarau sau a Rezervatiei Codrii Seculari Slatioara. Sa speram insa ca aceste lucrari vor fi cat de curand finalizate, intrucat aici se pare ca va fi amenajat un domeniu schiabil intins pe o lungime de 4,7 km si deservit de o instalatie de transport prin cablu moderna, reprezentata de o telegondola.  In Campulung Moldovenesc se gasesc in prezent doua partii: Partia Runc si Partia Rarau, de nivele de dificultate diferite, potrivite pentru toti cei pasionati de sporturile de iarna, de la incepatori la avansati. Partia Runc are un grad mediu de dificultate, intinzandu-se pe o longime de 430 metri si inregistrand o diferenta de nivel de aproximativ 70 metri. Partia Rarau este recomandata incepatorilor, avand  o lungime de 300 metri si o diferenta de niel de 20 metri. Ambele partii sunt deservite de teleski.

Denumire
Partie
Dificultate Lungime [m] Diferenta Nivel [m] Zapada artificiala Nocturna Transport pe cablu
Runc
mediu 430 70 Teleski
Rarau
usor 300 20 Teleski

 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 1

 
  1. cristi
    2011-10-19
    14:53:32

    daca nu ai nici o informatie cu partia asta de ce ai postat?????

     
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>