Partia de Ski Arena Platos – Paltinis

obiective turistice judetul sibiu paltinis partii de ski partii de snowboard schi ski snowboard

 

Partia de Ski Arena Platos

Partia de Ski si Snowboard Arena Platos – este situata la o altitudine de 1400 de metri, in Muntii Cindrel pe platoul Poiana Poplacii, aproape de intrarea in Statiunea Paltinis, la 30 de kilometri de Orasul Sibiu. Complexul de ski Arena Platos este construit nou si este format din cinci partii, patru dintre ele cu lungimi cuprinse intre 500 si 700 metri si una de incepatori si copii, cu lungime de 240 de metri dotata cu nocturna si instalatie de zapada artificiala.

Album foto Partia de Ski Arena Platos – Paltinis

Harta zonala Partia de Ski Arena Platos – Paltinis

Descriere Partia de Ski Arena Platos – Paltinis

Partia de Ski si Snowboard Arena Platos este compusa din cinci partii, toate de dificultate usoara, dotate cu nocturna si instalatii de zapada artificiala.

Partia Platos (A) are lungimea de 520 m si o diferenta de nivel de 75 m, iar capacitatea de transport este de 1200 persoane/ora.

Partia Panorama Sibiului (B1) cu o lungime de 600 m, diferenta de nivel de 100 m, capacitate de transport de 1200 persoane/ora.

Partia Poiana Poplacii (B2) are o lungime de 600 m, diferenta de nivel de 100 m, si capacitate de transport de 1200 persoane/ora.

Partia Arena (D) este ceva mai mica, are lungimea de 240 m, o diferenta de nivel de 35 m, capacitate de transport de 500 persoane/ora.

Partia Soarelui (E) cu o lungime de 640 m, diferenta de nivel de 75 m, insa nu beneficiaza de nocturna.

Tot aici functioneaza o scoala de ski, dotata cu o partie dedicata pentru cursanti dotata cu baby sky precum si o partie speciala pentru sanius. Complexul mai cuprinde centre de inchiriei, ski bar, parcare de 300 locuri si unitate de cazare.

Putin mai departe, in interiorul Statiunii Paltinis, se regaseste si Partia de Ski Paltinis, mult mai cunoscuta partie de ski de pe Muntele Oncesti deservita de telescaunul Paltinis.

Denumire Partie Dificultate Lungime [m] Diferenta Nivel [m] Nocturna Zapada Artificiala Transport
Platos usor 520 75 Da Da Teleski
Panorama Sibiului mediu 600 100 Nu Da Teleski
Poiana Poplacii mediu 600 100 Da Da Teleski
Arena mediu 240 35 Da Da Teleski
Soarelui mediu 640 75 Nu Da Teleski
Baby Ski incepator 50 5 Da Nu Babyski

Prezentare video Partia de Ski Arena Platos – Paltinis


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 1

 
  1. ZhaoM.
    2012-05-01
    00:24:57

    Această partie de ski Arena Platos, este o distractie bineînteles cu ski-urile, snowboard și sanie. Îți poți face un weekend superb aici.

     
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>