Partia de Ski Baisoara

baisoara obiective turistice judetul cluj partii de ski partii de snowboard schi ski snowboard

 

Partia de Ski Baisoara

Partia de Ski Baisoara este localizata pe teritoriul judetului Cluj, intr-o regiune pitoreasca de la poalele Muntilor Apuseni, aflata la o distanta de aproximativ 50 km de Orasul Cluj Napoca. Aceasta partie reprezinta un refugiu al clujenilor in timpul sezonului rece, unde acestia au ocazia de a se bucura din plin de frumusetea sezonului alb.

Album foto Partia de Ski Baisoara

Harta zonala Partia de Ski Baisoara – Muntele Baisorii

Descriere Partia de Ski Baisoara

Domeniul schiabil de la Baisoara beneficiaza de prezenta a doua partii: Partia Mare si Partia Slalom, dintre care cea folosita cu precadere este Partia Mare. Aceasta are o lungime de 1200 metri si poate fi frecventata de toti cei pasionati de sporturile de iarna, de la incepatori la avansati, avand o dificultate medie. Partia Slalom, ce are o lungime de 300 metri este destinata  doar celor experimentati, avand un grad de dificultate avansat. Ambele partii sunt dotate cu instalatie de transport prin cablu, reprezentata de teleski.

Prezentare video Partia de Ski Baisoara

Turistii ce vor sa ajunga aici trebuie sa stie ca accesul catre Statiunea Baisoara se poate realiza pe drumul judetean DJ 107M pana in Baisoara. Se urmeaza un drum modernizat care se desprinde din acesta, pe o distanta de 10 km, ce urca pe o distanta de 10 km pana in satul Muntele Baisorii si apoi inca 8 km pana in statiune. Fiind localizata la o altitudine ce masoara peste 1300 metri, din Statiunea Baisoara se deschid peisaje panoramice inedite catre Campia Transilvaniei sau Cheile Turzii. De pe varfurile muntilor care inconjoara statiunea se pot observa in orizontul larg, in conditii meteorologice favorabile, Muntii Sureanu, Muntii Parang sau Muntii Retezat, sau in directia nord est, in Maramures, Muntii Rodnei, Muntii Calimani, Muntii Tibles.

Denumire
Partie
Dificultate Lungime [m] Diferenta Nivel [m] Nocturna Zapada Artificiala Transport
Partia Mare
mediu 1200 250 Nu Nu Teleski
Partia Slalom avansat 300 30 Nu Nu Teleski

 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>