Partia de Ski Borsa

borsa obiective turistice judetul maramures partii de ski partii de snowboard schi ski

 

Partia de Ski Borsa

Partia de Ski Borsa este localizata in partea nordica a tarii, pe teritoriul judetului Maramures, in Statiunea Borsa. Fiind localizat in Muntii Rodnei, pe acest domeniu schiabil pot fi practicate sporturi de iarna de calitate, pe partii situate la altitudini cuprinse intre 1200 si 1500 metri.

Album foto Partia de Ski Borsa

Harta zonala Partia de Ski Borsa – Maramures

Descriere Partia de Ski Borsa

Cei interesati sa viziteze aceasta zona impresionata a Maramuresului, bogata in traditii si atractii turistice de tot felul pot ajunge la Borsa urmand traseul drumului national DN18, care leaga Orasul Baia Mare de Sighetu Marmatiei, strabatand o buna parte din partea nordica a tarii.

Traditia practicarii sporturilor de iarna la Borsa dateaza de o perioada indelungata, partiile de aici fiind folosite inca din ultimele decenii ale secolului al XIX-lea. De asemenea, la Borsa se intalneste un aspect unic in Europa, reprezentat de o trambulina naturala ce masoara aproximativ 50 de metri si ofera schiorilor profesionisti ocazia de a practica sarituri impresionante.

Datorita climatului subalpin intalnit in statiune, temperaturile scazute si dimensiunile stratului de zapada de aici pemit desfasurarea sezonului de ski pe o perioada destul de mare dintr-un an, din luna decembrie pana in aprilie. Exista la Borsa partii atat pentru schiorii avansati, cat si pentru cei incepatori, deservite de instalatie de transport pin cablu, reprezentata de telescaun si teleski. Partia principala are lungimea de 2000 m, fiind dotata cu telescaun, iar a doua partie este dotata cu un teleski, ce are o lungime de 687 m. De asemenea, sunt disponibile in statiune si centre de inchiriat echipamente sportive.

Denumire Partie Dificultate Lungime [m] Diferenta Nivel [m] Nocturna Zapada Artificiala Transport
Olimpica mediu 2980 650 Da Nu Telescaun
Poiana Stiol mediu 1600 70 Nu Nu Telescaun
Poiana Vf. Stiol mediu 500 40 Nu Nu Telescaun
Bradet avansat 200 30 Nu Nu Telescaun
Puzdrele mediu 1000 80 Nu Nu Telescaun
Partia Sub Telescaun mediu 1980 495 Nu Nu Telescaun

 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 2

 
 1. Alex
  2012-10-30
  22:07:36

  Am fost la borsa de, si am ramas placut impresionat doar de peisaj, si ospitalitatea gazdei.
  In schimb daca sam sa vorbim despre partie.. ...... mai au mult de munca.,, mi-sa parut una din cele mai slab pregatite parti.

   
 2. vasile
  2012-04-04
  08:34:01

  Nu mai aburiti turisti si scrie-ti adevarul despre BORSA.

   
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>