Partia de Ski Borsec

borsec obiective turistice judetul harghita partii de ski partii de snowboard schi ski snowboard

 

Partia de Ski Borsec

Statiunea Borsec este situata din punct de vedere geografic in centrul lantului Carpatilor Orientali, in partea de nord a judetului Harghita, intr-o depresiune intramontana cu o inaltime medie de 880 metri, inconjurata de Muntii Bistritei, Muntii Calimani si Muntii Ceahlau, ce ofera peisaje panoramice de neuitat si de asemenea posibilitatea practicarii in zona a sporturilor de iarna.

Album foto Partia de Ski Borsec

Harta zonala Partia de Ski Borsec

Descriere Partia de Ski Borsec

Spatiul special amenajat pentru sporturile din sezonul rece de la Borsec a fost inaugurat in urma cu doi ani, in urma unui proiect desfasurat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului. Un mediu modern de petrecere a timpului liber pe perioada iernii, Partia Borsec dispune de prezenta unui restaurant in apropiere, unde vizitatorii se pot relaxa si pot servi preparate traditionale de sezon. Exista si spatii de cazare pentru turistii sositi aici, situate la o distanta de maxim 700 de metri de partie.
Partia din Statiunea Borsec dispune de trei piste amenajate, toate deservite cu teleski si cu centre speciale de inchiriere, de unde turistii isi pot inchiria echipamentele necesare pentru practicarea sporturilor de sezon. Partia principala din Borsec, Speranta, este dotata cu nocturna si cu tunuri de zapada artificiala, iar gradul sau de dificultate este mediu. Panta partiei are o inclinare de 21% in zona superioara, iar in zona de sosire este aproape plana, aceste detalii recomandand-o ca fiind o partie de dificultate medie. Pe langa aceasta, mai este amenajata Partia Prichindel, deservita de asemenea cu instalatie de teleski, ce poate fi folosita de catre incepatori. Aceasta nu este dotata momentan cu nocturna si nici cu tunuri de zapada. A fost amenajata in Borsec si o partie pentru profesionisti, ce are o inclinatie de 31% si o lungime de 725 metri. Aceasta beneficiaza si ea de serviciul telescaunului, insa nu este dotata cu nocturna si tunuri de zapada.
In afara celor trei partii omologate, exista in Borsec si partii mai vechi, ca de exemplu Faget si Fagetel, neomologate, insa folosite de localnici pentru ski si mici partii pentru sanius.

Denumire
Partie
Dificultate Lungime [m] Diferenta Nivel [m] Nocturna Zapada Artificiala Transport
Prichindel usor 750 136 Nu Nu Telescaun
Speranta mediu 630 142 Da Da Telescaun
Partia insorita
dificil 726 141 Nu Nu Telescaun

 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>