Partia de Ski Cavnic

cavnic obiective turistice judetul maramures partii de ski partii de snowboard schi ski snowboard

 

Partia de Ski Cavnic

Partia de Ski Cavnic este localizata in Statiunea Cavnic, la o distanta ce masoara in jur de 32 km de Orasul Baia Mare. Situata intr-o zona muntoasa de la poalele Muntilor Gutai, la o altitudine cuprinsa intre aproximativ 550 si 1050 metri, locatia reprezinta o destinatie de vacanta ideala pentru impatimitii sporturilor de iarna.

Album foto Partia de Ski Cavnic

Harta zonala Partia de Ski Cavnic – Maramures

Descriere Partia de Ski Cavnic

Accesul catre partiile de la Cavnic se realizeaza urmand traseul drumului  national DN 18, din Baia Mare pana in Baia Sprie, unde se intalneste o ramificatie spre dreapta, pe drumul judetean DJ 184. Domeniul schiabil se gaseste chiar la iesirea din Cavnic spre Statiunea Ocna Sugatag. Urmand acest traseu, turistii pot poposi si la Biserica de lemn din Baia Sprie, una dintre cele mai noi biserici maramuresene din lemn.
Situata pe plaiurile pitoresti ale Maramuresului, partia este apreciata pentru peisajele montane inedite din imprejurimi. Intregul domeniu schiabil de la Cavnic se intinde pe o lungime de aproximativ 6 km si este amenajat conform standardelor europene. Partiile de aici sunt deservite de instalatie de transport prin cablu si sunt impartite in doua piste: Roata si Icoana. Roata prezinta cinci partii de dificultati diferite, deservite de teleski, iar Icoana are trei partii, de dificultate medie. Datorita terenului accidentat si a diferentelor mari de nivel, de-a lungul intregii suprafete pe care se intind partiile pot fi admirate variate peisaje montane impresionate. Pe langa aceste partii, mai exista si Partia Tubbing, unde este amenajata si o nocturna.
Un aspect foarte important, apreciat la Cavnic este prezenta partiei artificiale, amenajata in anul 2010, pe care se poate schia si in timpul verii. Aceasta are 100 metri lungime si 21 metri latime, fiind prima partie artificiala din Romania, conceputa special pentru diverse competitii sportive.  De asemenea, exista la Cavnic diverse centre de inchiriat echipamente sportive necesare pentru practicarea sporturilor de sezon, cabane, restaurante si doua parcari cu peste 100 de locuri de parcare.

Denumire
Partie
Dificultate Lungime [m] Diferenta Nivel [m] Nocturna Zapada Artificiala Transport
Icoana 1 mediu 700 215 Da Nu Teleski
Icoana 2 mediu 700 210 Nu Nu Teleski
Icoana 3 mediu 150 Nu Nu Teleski
Icoana 4 mediu 120 12 Da Nu Teleski
Roata 1 mediu 920 330 Nu Nu Teleski
Roata 2 mediu 1030 330 Nu Nu Teleski
Roata 3 avansat 800 190 Nu Nu Teleski
Roata 4 avansat 1000 190 Nu Nu Teleski
Roata 5 mediu/usor 2250 330 Nu Nu Teleski
Tubbing usor 120 12 Da Nu Teleski

 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>