Partia de Ski Rausor – Hunedoara

obiective turistice judetul hunedoara partii de ski partii de snowboard schi ski snowboard

 

Partia de Ski Rausor

Partia de schi din Rausor este localizata pe suprafata judetului Hunedoara, fiind amenajata pe unul dintre versantii Muntilor Retezat, foarte aproape de Parcul National Retezat. Partia de aici se numara printre cele mai cunoscute partii din aceasta regiune vestica a Romaniei, fapt datorat posibilitatii practicarii unor sporturi de iarna de calitate pe acest domeniu schiabil.

Album foto Partia de Ski Rausor


Harta zonala Partia de Ski Rausor – Hunedoara

Descriere Partia de Ski Rausor

Cel mai simplu se poate ajunge la Rausor din Hateg, distanta intre aceste doua locatii fiind de aproximativ 30 km. Partia de Ski Rausor se desfasoara pe o lungime ce depaseste 1000 metri, inregistrand o diferenta de nivel de 380 metri. De asemenea, gradul de dificultate al partiei de aici este unul mediu. Acest domeniu schiabil este desevit de instalatie de transport prin cablu, reprezentata de teleski.

Din varful versantului de pe care coboara partia principala, pornesc trei trasee diferite ce pot fi urmate de cei pasionati de impatimitii sporturilor de sezon. Primul traseu, desfasurat in partea nord vestica, se intinde pe aproximativ 1000 metri lungime, fiind alcatuit la randul sau din doua partii: una pentru avansati si una pentru incepatori. Partea superioara a acestei partii este destul de dificila, fiind recomandata doar celor care se simt pregatiti. Aceasta se deschide doar in perioadele in care stratul de zapada este unul destul de consistent. In continuarea acesteia se desfasoara traseul de baza, ce poate fi practicat si de incepatori. Partea superioara a acestei partii este destul de dificila, fiind recomandata doar celor care se simt pregatiti. Cel de-al doilea traseu se intinde pe aproximativ 1500 metri si se desfasoara prin padure. Acesta varianta se intersecteaza pe la jumatate cu primul traseu prezentat. Cel de-al treilea traseu, ce masoara in jur de 1200 metri, se desfasoara din varf, in directia nord vest, spre releu. Din acest punct aceasta varianta se intersecteaza cu traseul doi.

De asemenea, pe langa partiile special amenajate pentru schi, exista posibilitatea de a practica si saniusul, pe marginea partiei propriu zise de schi. De la baza partiilor, turistii sositi aici au posibilitatea de a-si inchiria diverse echipamente ce le sunt necesare. In ceea ce priveste posibilitatile de cazare, Complexul Aplin Rausor sta la dispozitia celor interesati cu diverse oferte de cazare la cabanele si vilele de aici. Cei care vor sa viziteze si alte obiective turistice aflate in aceasta zona au de ales intre Rezervatia de Zimbri Hateg, Ulpia Traiana Sarmizegetusa sau Biserica Densus.

Denumire
Partie
Dificultate Lungime [m] Diferenta Nivel [m] Nocturna Zapada Artificiala Transport
Clasic mediu 1000 380 Nu Nu Teleski
Prin Padure mediu 1500 380 Nu Nu Teleski
Pe La Releu mediu 1200 380 Nu Nu Teleski

 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>