Partia de Ski Straja

obiective turistice judetul hunedoara partii de ski partii de snowboard schi ski straja

 

Partia de Ski Straja

In Statiunea Straja sunt amenajate pentru pasionatii sporturilor de iarna 7 partii si una pentru incepatori, fiecare fiind echipata cu instalatie de transport pe cablu si instalatii de zapada artificiala. Patru dintre aceste partii beneficiaza si de instalatie de nocturna, aceasta facand posibila utilizarea partiilor pana seara tarziu. In total, pasionatii de ski si snowboard au la dispozitie 13 km de partie.

Album foto Partia de Ski Straja

Harta zonala Partia de Ski Straja – Hunedoara

Descriere Partia de Ski Straja

Straja este o statiune montana din Judetul Hunedoara, situata in apropierea municipiului Lupeni, la o altitudine de 1440 metri, pe partea opusa Vaii Jiului. Partia de Ski Straja se gaseste in Muntii Valcanului, aproape de varful cu acelasi nume. Un loc mai izolat de principalele axe turistice ale patriei. Aflata intr-o zona a tarii foarte slab dezvoltata, ministatiunea ofera insa celor care ajung acolo o priveliste de vis. Majoritatea partiilor se intind de la Varful Mutu (1.737 metri) pana dincolo de capatul din vale al telescaunului. Lungimea lor variaza intre 1.742 metri (Platoul Constantinescu) si 519 metri (Slalom Special).

Prezentare video Partia de Ski Straja

Partiile fiind asezate pe un versant nordic, in general au zapada din noiembrie pana in aprilie. Datorita numarului mare si a dispunerii lor diferite pe verticala muntelui, la Straja se poate schia chiar si in conditii meteo dificile, insa daca ai noroc si prinzi vreme frumoasa, te vei putea bucura de o priveliste splendida spre Masivul Retezat, masiv muntos ce isi intinde una dintre culmile principale pana aproape de orasul Uricani. De la capatul de sus al teleschiului, aflat la 1.725 metri, poti urca in doar cateva minute pe Varful Mutu, varf care iarna este acoperit de lespezi enorme de zapada viscolita. De aici, o noua perspectiva minunata spre culmile sudice ale Muntilor Valcan si, mai departe, pana spre Oltenia subcarpatica. Senzatia de spatiu este reconfortanta, e posibil ca Straja sa fie cea mai potrivita destinatie pentru cei care se gandesc sa inceapa practicarea schiului. Exista si o partie potrivita pentru pasionatii de snowboard, Partia Canal (1.300m lungime), deservita de Teleschiul nr. 2. In Statiunea Straja exista cazare in conditii decente, mancarea e relativ ieftina, exista mai multe restaurante, iar echipamentul de schi poate fi inchiriat.

Denumire
Partie
Dificultate Lungime [m] Diferenta Nivel [m] Nocturna Zapada Artificiala Transport
Platoul Constantinescu usor 1741 366 Da Da Teleski
Partia Lupului greu 519 163 Da Da Teleski
Partia Mutu mediu 1269 200 Da Da Teleski
Partia Sfantu Gheorghe usor 700 144 Nu Nu Teleski
Platoul Soarelui usor 405 102 Da Da Teleski
Partia Canal greu 1400 180 Nu Nu Teleski
Partia Telescaun mediu-greu 3200 180 Nu Nu Telescaun
Partia Incepatori usor 400 50 Nu Nu Babysky

 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 2

 
 1. conuMisu
  2013-12-25
  17:09:52

  N-am fost. Vreau insa sa merg. Ce-mi recomandati?

   
 2. ionut bihor
  2013-12-08
  20:20:36

  Buna
  sunt curios sa merg sa vad cum este,sper ca si la noi in tara se poate face turism si servicii de calitate.

   
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>