Partia de Ski Sureanu

muntii sureanu obiective turistice judetul alba obiective turistice judetul hunedoara partii de ski partii de snowboard

 

Partia de Ski Sureanu

Partia de Ski Sureanu este localizata pe suprafata Muntilor Sureanu, la o altitudine cuprinsa intre 1650 si 1900 metri, fiind alcatuita din noua partii, de lungimi si dificultati diferite, amenajate pe trei dintre varfurile montane ale acestui masiv. Accesul catre domeniul schiabil Sureanu se realizeaza cel mai simplu si mai sigur pe traseul SebesSugagOasaLuncile ProgoaneiPoarta Raiului, de unde mai sunt de parcurs aproximativ 2 km pana la Partia de Ski Sureanu. Se mai poate urca pe Sureanu si dinspre Cugir sau Obarsia Lotrului, insa nu sunt recomandate, intrucat nu sunt deszapezite. In schimb, portiunea care se intinde de la Lacul Oasa pana la Domeniul Schiabil Sureanu este deszapezita in mod frecvent.

Album foto Partia de Ski Sureanu

Harta zonala Partia de Ski Sureanu

Descriere Partia de Ski Sureanu

Domeniul Schiabil Sureanu este deservit de doua teleschiuri amenajate in zona Varful Sureanu si Curmatura Sureanu si un telescaun amenajat in zona Varfului Ausel. Stratul de zapada poate atinge aici chiar si la 40 centimetri. In zona Varfului Sureanu sunt amenajate trei partii. Partia S1 este o partie pentru incepatori, avand o lungime de 600 metri. Partiile S2 si S3 au un grad de dificultate medie, inregistrand o lungime de 1150 metri, respectiv 1350 metri. In zona Curmaturii Sureanu sunt amenajate patru partii. Partia C1 este destinata incepatorilor si se intinde pe o lungime de 1100 metri, iar restul partiilor au un grad de dificultate medie. Partiile C2 si C3 se intind pe o lungime de 650 metri, iar Partia C4 se desfasoara pe 830 metri lungime.  Singura partie pentru avansati, Partia A2, cu un grad ridicat de dificultate este amenajata in zona Varfului Ausel si se intinde pe o lungime de 1430 metri. Tot pe Varful Ausel se gaseste si Partia A1, cea mai lunga de pe intregul domeniu schiabil, de dificultate medie, ce se intinde pe o lungime de 1650 metri.

Amenajarea acestei zone turistice practicabila in sezonul rece s-a realizat relativ recent, aflandu-se si in prezent in continua dezvoltare. Exista in zona posibilitati de cazare pentru turistii sositi aici, un restaurant si doua baruri mici.

Denumire
Partie
Dificultate Lungime [m] Diferenta Nivel [m] Nocturna Zapada Artificiala Transport
Sureanu 1 usor 600 202 Nu Nu Teleski
Sureanu 2 mediu 1150 202 Nu Nu Teleski
Sureanu 3 mediu 1350 202 Nu Nu Teleski
Curmatura 1
usor 1100 159 Nu Nu Teleski
Curmatura 2 mediu 650 159 Nu Nu Teleski
Curmatura 3 mediu 650 159 Nu Nu Teleski
Curmatura 4 mediu 830 159 Nu Nu Teleski
Ausel 1
mediu 1650 360 Nu Nu Telescaun
Ausel 2
avansati 1430 360 Nu Nu Telescaun

 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>