Partia de Ski Toplita

obiective turistice judetul harghita partii de ski partii de snowboard schi ski snowboard

 

Partia de Ski Toplita

Partia de Ski Toplita este localizata pe teritoriul judetului Harghita, la o altitudine de aproximativ 850 metri, in localitatea Toplita, asezata intr-o depresiune intramontana ce beneficiaza de peisaje de un pitoresc inegalabil, dominate de prezenta  masivelor stancoase ale Muntilor Calimani, Muntilor Giurgeu si Muntilor Gurghiu.

Album foto Partia de Ski Toplita

Harta zonala Partia de Ski Toplita

Descriere Partia de Ski Toplita

Domeniul schiabil din Harghita este format din doua partii: Partia Bradul si Partia Magherus, ce au nivele de dificultate diferite, fiind potrivite pentru toti cei pasionati de sporturile de iarna, de la incepatori la avansati. Acestea beneficiaza de instalatie de iluminat nocturna, de tunuri de zapada artificiala si de masini de batatorit zapada. La baza partiilor se gasesc de asemenea numeroase centre de inchiriat, de unde turistii isi pot procura toate echipamentele necesare pentru ski.

Partia de Ski Bradul are un grad de dificultate scazut, fiind perfecta pentru incepatori. Aceasta se intinde pe o lungime de 1000 metri, fiind deservita de o instalatie de transport prin cablu, reprezentata de teleski.

Partia de Ski Magherus este destinata schiorilor mai experimentati, avand un grad de dificultate mediu. Pista de ski se intinde pe o lungime de 460 metri, pornind de la altitudinea de 850 metri si inregistrand o diferenta de nivel de 125 metri. Aceasta este de asemenea deservita de un teleski, ce are capacitatea de a transporta in jur de 670 persoane pe ora.

Stratul de zapada se mentine la Toplita pe o perioada de patru luni pe an, din decembrie pana in martie, timp in care partiile de aici gazduiesc un mare flux de turisti, sositi aici sa se bucure din plin de frumusetea sezonului alb.

Denumire
Partie
Dificultate Lungime [m] Diferenta Nivel [m] Nocturna Zapada Artificiala Transport
Bradu
usor 1000 125 Da Da Teleski
Magherus
mediu 460 125 Da Da Teleski

 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>