Pensiunea Anastasia – Jurilovca Locatie clasificata la 2 margarete

2 margarete cazare in delta dunarii cazare judetul tulcea cazare jurilovca cazare pensiune cazare pensiune 2 margarete pensiune in jurilovca

 

Pensiunea Anastasia este locul ideal pentru a petrece concediul in Delta Dunarii, weekend-ul sau doar o partida de pescuit sau vanatoare.

Capacitate de cazare:
6

Album foto Pensiunea Anastasia – Jurilovca

Facilitati cazare Pensiunea Anastasia – Jurilovca


Harta zonala Pensiunea Anastasia – Jurilovca

Descriere Pensiunea Anastasia – Jurilovca
Pensiunea Anastasia este locul ideal pentru a petrece concediul in Delta Dunarii, weekend-ul sau doar o partida de pescuit sau vanatoare.

Structura de cazare este compusa din 6 camere cu pat matrimonial fiecare avand baie proprie. De asemenea in pensiunea aveti acces la una din cele 2 bucatarii complet echipate.

Pensiunea Anastasia este structurata astfel:
La parter un living spatios de peste 40mp si o bucatarie complet utilata. La etajul 1 sunt 4 camere cu pat matrimonial. La etajul 2 avem 2 camere cu pat matrimonial.Tot la etajul 2 se gaseste o bucatarie complet utilata si un living. Toate camerele au balcon, baie proprie si instalatie de climatizare.

In curte exista un foisor, gratar si cuptor de piatra.

Despre Comuna Jurilovca
Comuna Jurilovca este situata in partea central-sudica a judetului Tulcea si se invecineaza cu urmatoarele zone administrative: la nord: comuna Sarichioi la sud: judetul Constanta la est: lacul Razelm (Razim) la vest: comuna Ceamurlia de Jos Pe directia nord-sud, comuna este traversata de drumul judetean DJ 222. Distantele fata de cele mai apropiate orase sunt: Constanta – 89 km Tulcea – 55 km Babadag – 32 km.
Comuna Jurilovca este caracterizata de un climat continental, cu veri fierbinti si cu precipitatii reduse. Iernile sunt, de regula, calduroase, dar cu vanturi puternice. Temperatura medie anuala: 11o C. Precipitatii: 400 ml/m2/an.
Jurilovca, cea mai cunoscuta localitate lipoveneasca din tara noastra, este amplasata pe malul lacului Golovita, lac care face parte din complexul lagunar Razelm – Sinoe. Conform izvoarelor istorice, localitatea a fost intemeiata in 1826 de rusii lipoveni veniti din tinuturile Donului si Niprului. Respectivii lipoveni, ca de altfel toti din acest neam veniti pe teritoriul Romaniei din aceleasi zone, au plecat din tinuturile lor de bastina in urma aplicarii noilor reguli canonice de catre Biserica Ortodoxa Rusa si a masurilor impuse de tarul Petru cel Mare, care vizau europenizarea imperiului de la Rasarit. Desi au trecut apropape 200 de ani de la intemeierea satelor lipovenesti de la Jurilovca si Sarichioi din zona Razelm – Sinoe, de la Carcaliu pe malul Dunarii sau cele de la Mila 23 si Periprava din Delta Dunarii, aceste comunitati au pastrat cu sfintenie traditiile lor culturale. Rusii lipoveni pastreaza, de asemenea, limba materna care este o rusa arhaica.

Atractii turistice in zona
Plaja Gura Portitei, un loc de poveste, departe de forfota citadina si dialogurile obscene din traficul exasperant, este o alegere inspirata pentru cei care-si doresc zile cu liniste si carora le place sa simta mereu nisipul sub picioare.

Rezervatia de pelicani Periteasa – Leahova – Portita. Rezervatie naturala deosebit de importanta datorita specificului sau floristic si faunistic. Aceasta zona, confera un spatiu optim pentru cuibaritul a foarte multe pasari rare, fiind totdata locul in care se gaseste cea mai mare colonie de pelicani din Europa, pelicanul comun.

Cetatea Enisala. La 2 km est de comuna Enisala si 7 km de orasul Babadag, pe un deal calcaros, care domina ca un cuib de vultur zona lacurilor Razelm si Babadag, se afla ruinele fortaretei medievale Yeni-Sale (Enisala, Heracleea sau Heraclia). Cetatea de la Enisala, se numara printre monumentele de arhitectura militara de pe teritoriul Romaniei, ridicata in evul mediu care se remarca prin conceptie planimetrica, sistem de fortificatii, tehnica constructiva, elemente arhitectonice. Fortificatia a fost construita in a doua jumatate a sec. al XIV-lea de catre o autoritate care viza zona de la Gurile Dunarii. Pe baza tehnicilor constructive, s-a emis ipoteza ca singurii interesati de ridicarea unei cetati situata in cadrul sistemului de fortificatii din nordul Dobrogei, orientata spre mare pentru supravegherea traficului navelor, erau negustorii genovezi, care dispuneau de mari sume de bani castigate din comert si erau detinatorii monopolului navigatiei pe Marea Neagra.

Cetatea greco-romana Orgame/Argamum. Cetatea antica Orgame/ Argamum este prima asezare de tip urban de pe teritoriul Romaniei, mentionata intr-un izvor antic; Hecateu din Milet, mentioneaza existenta coloniei milesiene Orgame – lajumatatea secolului VII i.Hr. Dupa anexarea Dobrogei de catre romani, acestia o vor numi Argamum. Relicvele asezarii grecesti reprezinta o alta destinatie turistica, facand parte din porturile construite de greci la Marea Neagra, alaturi de Calatis, Tomis si Histria. Impreuna cu insula Bisericuta, aflata la cativa kilometri in fata sa, in apele lacului Razelm, ar putea constitui – si datorita ineditului peisajului care le incadreaza – unul din punctele de atractie ale turismului nord-dobrogean. Argamum este prima asezare de pe teritoriul romanesc atestata intr-un izvor antic (Hekataios Milesius), care a avut o existenta indelungata. Bazilica principala de aici este de forma rectangulara, despartita in trei nave, prin trei siruri de coloane. Zidurile erau construite din piatra imbinata cu mortar. Absida edificiului este semirotunda in interior si poligonala la exterior. Pe latura de sud a bazilicii, intr-o perioadã mai tarzie, au fost adaugate trei incaperi si un baptisterium. Cercetarile au dovedit ca intregul complex se suprapune pe o alta bazilica de secol V, partial dezvelita si cercetata.

Capul Dolosman este reprezentat de partea estica a promontoriului Dolosman si cuprinde ruinele cetatii greco-romane Orgame – Argamum si zona de abrupt a falezei acestui promontoriu. Capul Dolosman este o faleza calcaroasa ce se intinde pe o distanta de 3 km , cu inaltimea maxima de 29 m, fiind singura faleza stancoasa din zona litorala a Romaniei.

Facilitati cazare: TV in living, internet wireless, parcare, gradina/curte, acces la bucatarie, terasa, foisor in curte, gratar/barbeque, living

Facilitati camere
: internet in camera, camere cu balcon, incalzire centrala, aer conditionat, baie in camera.

Contact
Telefon: 0747.065.286
Email: office@anastasia-jurilovca.ro


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 1

 
  1. cornel m.
    2012-05-14
    19:00:03

    Am fost intr-un weekend la anastasia. Foarte frumos, curat, elegant. Am trecut lacul la plaja la gura portitei, distractia a fost maxima. multumim.

     
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>