Pensiunea Fadic – Busteni Locatie clasificata la 3 margarete

3 margarete cazare busteni cazare in muntenia cazare judetul prahova cazare pensiune cazare pensiune 3 margarete cazare valea prahovei pensiune in busteni pensiune pe valea prahovei

 

Pensiunea Fadic - Busteni

Situata pe strada Valea Alba la numai cateva minute de partia Kalinderu, pensiunea Fadic va asteapta intr-o atmosfera calda si prietenoasa departe de stresul aglomeratiilor urbane.

Capacitate de cazare:
2
13

Album foto Pensiunea Fadic – Busteni

Facilitati cazare Pensiunea Fadic – Busteni


Harta zonala Pensiunea Fadic – Busteni

Descriere Pensiunea Fadic – Busteni
Amplasamentul pensiunii in zona ofera o priveliste impresionanta asupra masivului Bucegi si a monumentului Crucea – Caraiman, iar aerul puternic ozonat este benefic pentru organism.
Confortul este asigurat de cele 15 camere dotate cu mobilier modern si grup sanitar propriu. Dintre acestea 13 camere sunt duble, cu pat matrimonial, iar 2 camere sunt cvadruple ( doua paturi duble), fiecare dintre ele avand televizor si frigider in camera.Pensiunea este formata din doua corpuri, ambele avand incalzire centralizata si bucatarie complet utilata.
Corpul A pune la dispozitia turistilor 4 camere duble cu pat matrimonial si baie proprie dotata cu dus si o camera dubla matrimoniala situata la demisol cu baie utilata cu cada, precum si o bucatarie cu loc de servit masa, iar corpul B dispune de 8 camere duble. 2 camere cvadruple cu balcon, bucatarie complet utilata si o sala multifunctionala (servit masa, reuniuni si organizari de evenimente).
Alte facilitati : Receptie non-stop; acess la fax si internet wireless; facilitati barbeque;

Atractii turistice

Cand pasii te poarta pe plaiurile superioare ale Vaii Prahovei, poti observa, contempland cu ochii mintii, monumentele statiunii Busteni. Case sau Vile cu specific local, cu o arhitectura rustica, cerdac prevazut cu stalpi ce sustin arcade in stil brancovenesc, iar in fontonul acoperisului construit in doua sau patru ape, se afla tinuta zvelta a unui turnulet cu 2, 4 sau 6 fete, pe care se afla 1 sau doua sulite ce se inalta in vazduh asemeni pasarii maiastre brancusiene. Scarile de acces ale acestora sunt din piatra, in care dalta mesterului anonim a creat in partea inferioara un brau executat din piatra de cariera asezate intr-un neasemuit desen geometric.
Dintre monumente se pot aminti…
Monumentul Eroilor Neamului –   Cel mai mare si valoros monument al statiunii, unic in tara, este Crucea Eroilor Neamului cazuti pe campurile de lupta pentru intregirea neamului, construit intre anii 1926-1927, prin grija Majestatii Sale Regina Maria si amplasata pe Saua Muntelui Caraiman, la cota 2291 m. Crucea este executata din profile de otel, asezata pe un soclu din beton armat, iar in interiorul acestuia se afla o incapere care a adapostit initial dinamul generator de energie electrica care alimenta cele 300 de becuri a 500 W fiecare. Dimensiunile monumentului sunt impresionante avand inaltimea de 48 m si latimea de 14 m.
In centrul statiunii, pe B-dul Libertatii, in zona cuprinsa intre statuia Ultima Grenada si Strada Bariera CFR, a fost construit intre anii 1887-1889 Centrul Civic, a carui varsta depaseste 110 ani. Acest ansamblu de cladiri, care in majoritate se pastreaza si astazi, se compune din: pe partea stanga – Biserica Domneasca – Scoala Primara, care a ars in anul 1987, este reconstruita azi pastrand in mare fatada cladirii initiale – Hotelul Busteni, azi Primaria Orasului; pe partea dreapta s-au construit vile de locuit. Una din aceste vile dupa ce-a fost restaurata, a capatat destinatia de Casa Romano-Franceza.     Biserica Domneasca
In anul 1911 a fost cladit Castelul, si o serie de grote, cascade si fantani arteziene, toate situate in parcul al carui proprietar a fost printul Gheorghe Cantacuzino zis si “Nababu”. Castelul, din punct de vedere arhitectural, figureaza in topul primelor castele din Romania fiind construit in anul 1911 , astazi functioneaza ca sediu al Sanatoriului Ministerului de Interne, urmand ca dupa finisarea noului sediu al sanatoriului, castelul sa fie repus in circuitul turistic.
Monumentul ” Ultima Grenada” situat intre Biserica Domneasca si statia CFR, a fost ridicat in anul 1928 prin grija patronului fabricii de hartie Otto Schiel.Statuia a fost dedicata eroului Caporal Vasile Musat, cazut in primul razboi mondial. Este opera sculptorului Dumitru Barlad si reprezinta pe caporal aruncand grenada in tabara dusmana cu mana dreapta ce-i mai ramasese teafara. Caporalul Musat s-a nascut in anul 1890 in comuna Domnesti – Arges. A facut parte din batalionul 1 al regimentului 2 graniceri, care avea sarcina pazirii granitei in sectorul muntelui Susai de la Predeal si Valea Prahovei. A luptat in jurul Brasovului si in defileul Oltului la Caineni. A fost ranit in lupte de mai multe ori, dar, stapanit de un nobil sentiment patriotic, a refuzat sa plece in spatele frontului. Transferat la o unitate in Muntii Vrancei, a fost ranit la bratul stang. Internat la spitalul militar din Iasi, i-a fost amputat bratul. Cu toate acestea, a refuzat sa fie reformat, continuand sa participe la batalii si sa arunce grenade cu bratul sanatos. A murit eroic in luptele de la Oituz. La inaugurarea monumentului in 9 sept. 1928, a luat parte, insasi M.S. Regina Maria insotita de intreaga suita regala.
Rezervatia de arhitectura industriala si oraseneasca – str. Telecabinei nr. 49-51 compusa din: colonie muncitoreasca la IHB (1900), locuinte din incinta fabricii de hartie (1900), hale de productie din incinta fabricii de hartie, blocuri locuinte muncitoresti din incinta fabricii de hartie (1880), anexe gospodaresti, hale de productie ale fabricii de hartie (1920-1940).
In statiune exista multe alte cladiri a caror arhitectura merita sa fie mentionata in randul monumentelor locale, cladiri precum: Vila Muzeul Memorial “Cezar Petrescu” – scriitor si publicist – muzeul contine biblioteca personala a scriitorului ( 10304 volume din care 3/4 in limba franceza ). In hol pot fi admirate trei sculpturi semnate Oscar Han, iar pe pereti sunt expuse cateva lucrari ale pictorilor Jiquidi, H. Dumitru, Iser si G. Loewenti; Vila “Nestor Urechia” – scriitor, publicist si inginer; Vila “Gheorghe Titeica” – academician si matematician de renume mondial; Vila “Tudor Vianu” – academician, istoric si critic literar; Vila “Lucretiu Patrascanu” – avocat si om politic: Vila “D. Leonida” – profesor universitar, intemeietorul Muzeului Tehnic din Bucuresti; Vila “Cunescu” – avocat si om politic; Vila “Aura Buzescu” – actrita; Vila “Gheorghe Lupu” – profesor universitar, doctor si om politic; Vila “Madgiaru” – economist si om politic.
In zona limitrofa a Cabanei Babele si muntelui Caraiman se gasesc mai multe monumente naturale, botezate cu diferite nume care în general corespund infatisarii acestora….
Putem enumera: Sfinxul, Babele, Grupul Batranilor, Spanul, Columna, Lespezi, Hermes, Altarul, Zamolxe, Porumbelul si Sfinxul din Piatra Arsa. Babele sunt monumente ale naturii, incontestabile fenomene eoliene sub forma de ciuperci, aflate în fata cabanei Babele. Sfinxul este un monument despre originea caruia sunt sustinute doua afirmatii: fenomen natural sau monument istoric mostenit de la daci. Se spune ca este un monument religios, sculptat de artisti daci dupa victoriosul razboi purtat impotriva romanilor in timpul lui Domitian din anul 89 e.n.
Pe strada Matei Basarab exista circa 35 de stanci de diferite marimi (între 0,5 si 2,5m) care invita copiii la un alpinism al prichindeilor.
Cascada Urlatoarea – pe Valea Urlatoare exista o cascada naturala cu o cadere de apa de 12m.
La Vama Strunga situata la 1950m, exista un punct fosilifer, unde au fost descoperite aproximativ 150 specii de amoniti si numerosi corali.
Parcul National Bucegi are o suprafata de 6680 hectare si cuprinde intreg versantul prahovean.
Rezervatia Poiana Crucii (Cocora) protejeaza o poiana, adapostind o specie de ghintura.
Varful Omu – rezervatia botanica Varful Omu cu specific de tundra.
Rezervatia botanica Babele, cu vegetatie alpina.
Muntii Caraiman sunt vestiti si pentru Floarea Reginei , declarata monument al naturii si ocrotita prin lege, aceasta floare se mai gaseste si in Muntii Alpi.

Contact
Telefon: 0244.320.423
Mobil: 0722.337.123 / 0721.337.296


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 1

 
 1. Cetateanu
  2010-12-08
  16:43:57

  Pensiunea e plasata superb, are un peisaj demential, dar atat! Camera e ok, suficient de mare, patul bun, dar exista probleme: baia e atat de mica incat atunci cand deschizi usa, lovesti cabina de dus. Aceasta din urma are scurgerea imperfecta si o parte din apa ajunge pe jos. Caldura e din plin noaptea, insa agentul termin moare in zori si pe cam tot timpul zilei (si asta se intampla iarna, desigur). Internetul wireless exista doar in living, in camere nu bate. Pe sub usa de la intrare nu se poate strecura doar o scrisoare, ci ditamai coletul.
  Nu, nu scriu ca sa discreditez aceasta pensiune, doar relatez adevarul. Nimic din ce am spus nu e fals sau exagerat. E bine, relativ placut, dar sunt locuri mai bune!

   
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>