Pensiunea Fortuna – Gorgova Locatie clasificata la 3 margarete

3 margarete cazare gorgova cazare in delta dunarii cazare judetul tulcea cazare pensiune cazare pensiune 3 margarete pensiune in gorgova

 

Pensiunea Fortuna a fost conceputa ca design si mod de abordare a pietei avand la baza ideea de confort, relaxare si intelegere fata de nevoile clientului contemporan.

Capacitate de cazare:
2
5

Album foto Pensiunea Fortuna – Gorgova

Facilitati cazare Pensiunea Fortuna – Gorgova


Harta zonala Pensiunea Fortuna – Gorgova

Descriere Pensiunea Fortuna – Gorgova
Pensiunea are o capacitate de cazare de 7 camere si ofera 20 de locuri. Camerele sunt dispuse pe 2 etaje si sunt impartite astfel: 5 camere cu baie proprie, aer conditionat, televizor si 2 camere la mansarda cu grup sanitar si dus in comun.
Facilitati cazare: frigider in unitate, masa de ping-pong, TV in living, gradina/curte,  piscina, acces la bucatarie,  foisor in curte,  gratar/barbeque,  living,  sala de mese,  loc amenajat de joaca, piscina.

Dotari camere:   aer conditionat,  camere cu balcon,  incalzire centrala,  baie in camera ,TV.
De asemenea la dispoztia oaspetilor nostri ambarcatiunea proprie tip Laguna 15 cp.

Despre Delta Dunarii
Un paradis natural se intinde la varsarea Dunarii in Marea Neagra, acolo unde fluviul isi incheie calatoria de 2 860 km.Secole de-a randul, suprafata Deltei s-a extins datorita malului adus de fluviu, formandu-se astfel o retea de canale, de lacuri, de insule acoperite cu stuf, de paduri tropicale, de pasuni si de dune de nisip care acum acopera o suprafata de aproape 5 640 km2, din care 3446 kmp se gasesc pe teritoriul Romaniei
Delta Dunarii este cea mai reprezentativa delta din Europa si una dintre cele mai complexe din lume. Aceasta reprezinta un obiectiv de mare atractie prin prezenta in cadrul ei a unei variate vegatatii si faune – piscicole si ornitologice. Aici exista cea mai bogata si mai variata fauna ornitologica din Europa si anume peste 300 de specii de pasari(unele dintre ele declarate monumente ale naturii si ocrotite de lege),
Fauna acvatica include 160 de specii de pesti : 75 specii de peste de apa proaspata, 70 specii de crabi, melci si scoici, animale microscopice si specii de apa adanca. Printre cele mai frecvente specii sunt: crapul, carasul, stiuca, somnul, bibanul. In timpul perioadei de reproducere, diferite specii de pesti din Marea Neagra (cega, nisetru) – asa numitii “pesti fara oase” de catre istoricul antic Herodot – urca pe bratele Dunarii. Majoritatea pestilor ce constituie sursa de hrana pentru sute de mii de pasari, traiesc in reteaua de lacuri si parauri : Fortuna, Trei Iezere, Balcanestii Mari, Babina, Gorgova, Isac, Uzlina, Lumina, Puiu, Rosu,Nebunu,Babintii Mari si Mici.
Clima in Delta Dunarii este specifica, cu putine precipitatii, dar cu umezeala provenita din evaporatii, cu veri racoroase si cu ierni fara temperaturi foarte scazute. O mare influenta asupra ecosistemelor o are variatia sezoniera a apelor care ridica si coboara nivelul in lacuri si balti stimuland migratia si reproducerea animalelor acvatice si cuibaritul pasarilor.
Delta Dunarii este inclusa in Rezervatia Biosferei monument al naturii protejat de UNESCO.

Atractii turistice
Catedrala din Sulina
Identica cu cea din Germania de la izvorul Dunarii, Palatul AFDJ, Farul Vechi – sunt numai cateva din monumentele si marturiile culturale din istoria tinutului si a navigatiei, case cu arhitectura specifica a unuia din cele mai cosmopolite orase ale tarii.
Monument al naturii, Padurea Letea
Inedita ca padure de stejari in Delta Dunarii, cu arbusti si liane langa grindul Letea si dunele de nisip din legenda lui Omer.
Fantana si stejarul ingenunchiat din Padurea Caraorman
Cu arbori(stejar) si arbusti diversi. Dune de nisip semimobile in care, se spune, au fost ascunse comori ale piratilor si haiducilor Deltei.
Peisaje spectaculoase si salbatice medii de viata:
– Garle si canale inguste – Ierenciuc, Radacinos, Magiaru, Malafeica,Canalul 22
– Lacuri cu schimb redus de ape partial acoperite cu vegetatie plutitoare – Obretinul Mic,
Radacinos,
– Terenuri joase inundabile acoperite cu vegetatie higrofila fixata (stuf, papura, rogoz)
– Formatiuni de plaur – Cruhlic, Puiulet, Lumina
– Padurile (zavoaiele) de salcie in amestec, pe grindurile fluviatile si ostroave inundate frecvent – Grindul Caraorman, Grindul Letea
– Paduri de stejar in amestec, pe grinduri maritime inalte – Padurea Letea si Padurea Caraorman
– Dune de nisip mobile si semimobile, acoperite partial cu vegetatie arenicola – Letea, Rosetti, Caraorman.
Manastiri:
Singura manastire din Rezervatia Delta Dunarii este Manastirea Stipoc, fiind cunoscuta si sub numele de Schitul Sfantul Atanasie. Lacasul de cult este amplasat in apropierea Grindului Stipoc, la jumatatea distantei dintre Localitatea Mila 23 si Localitatea Chilia. Singura cale de acces catre manastire este pe calea apei.

Contact
Telefon: 0745.608.674, 0744.690.793
Email: euro_works2006@yahoo.com


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>