Pestera cu Apa – Cheile Garlistei

cheile garlistei muntii aninei pestera cu apa pesteri

 

Pestera cu Apa

Pestera cu Apa este situata in versantul drept al Cheilor Garlistei la distanta de 4,5 km de localitatea Garliste. Pestera se afla la o altitudine de 320 de metri, fiind considerata cea mai intinsa pestera de pe suprafata cheilor, extinzandu-se pe 397 metri.

Album foto Pestera cu Apa – Cheile Garlistei

Harta zonala Pestera cu Apa – Cheile Garlistei


Descriere Pestera cu Apa – Cheile Garlistei

Pestera cu Apa de fapt o galerie meandrata care se bifurca in partea de final.

Intrarea in pestera are dimensiuni mari si o forma perfect ovala, insa aceasta nu este vizibila mereu din poteca. Acest fapt este datorat vegetatiei abundente. Drumul este indicat de albia unui mic paraias care se indreapta spre poteca, din pestera.

In perioadele cu precipitatii abundente prin pestera curge un parau subteran care umple gururile si o face inaccesibila dupa 130 m de la intrare, din pricina tavanului care este foarte scund, avand 0,5 metri. Paraiasul iese din pestera, fiind prezent mai tot timpul anului, insotindu-ne pe tot parcursul vizitei, deplasarea facandu-se in mare parte prin albia acestuia.

In partea ce poate fi vizitata, ariile deosebit concretionate si spatioase alterneaza cu cele in care pe peretii se pot vedea doar urmele trecerii apei.

Daca doriti sa vizitati Pestera cu Apa, va recomandam sa folositi echipamentul minim necesar, alaturi de o sursa dubla de lumina si casca.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>