Pestera Dracoaia – Muntii Apuseni

muntii apuseni obiective turistice judetul bihor pesteri

 

Pestera Dracoaia

Pestera Dracoaia se numara printre cele mai cunoscute atractii naturale de pe Valea Sighistelului, fiind localizata intr-o pitoreasca zona din Muntii Bihorului, la o altitudine de aproximati 470 metri. Pestera se gaseste in imediata apropiere a Satului Sighistel, din Comuna Campeni.

Album foto Pestera Dracoaia

Harta zonala Pestera Dracoaia – Muntii Apuseni

Descriere Pestera Dracoaia

Pestera Dracoaia s-a format in relieful carstic de pe versantul stang ce strajuieste Raul Sighistel si se intinde pe o lungime totala de aproximativ 747 metri. Intrarea in interiorul pesterii este imposibil de ratat, fiind destul de mare. Portalul in forma de semicerc prin care se realizeaza accesul in interiorul grotei masoara in jur de 12 metri latime si aproximativ 14 metri inaltime. La intrarea in pestera se gaseste o sala foarte spatioasa, care se continua cu o galerie interioara ascendenta, ce conduce in cele din urma intr-un sector al pesterii descoperit destul de recent, in anul 2010.

Desi interiorul pesterii nu este la fel de spectaculos ca cel al Pesterii Magura, aflata in apropiere, tot pe Valea Sighistelului, aceasta merita totusi o vizita. Pentru vizitarea pesterii sunt necesare mijloace de iluminat si multa atentie la denivelarile din interiorul grotei.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>