Pestera La Adam

atractii naturale obiective turistice judetul constanta pesteri

 

Pestera La Adam

Pestera La Adam se numara printre cele mai importante atractii naturale din Gura Dobrogei, o rezervatie naturala mixta, renumita pentru valoarea sa speologica. Desi la o prima vedere aceasta pestera pare o grota cu nimic mai speciala fata de numeroasele astfel de formatiuni de pe teritoriul tarii noastre, importanta Pesterii La Adam este recunoscuta chiar la nivel european, aici fiind descoperite zeci de specii de mamifere cuaternare si specii de fosile datate din epoca jurasica.

Album foto Pestera La Adam

Harta zonala Pestera La Adam – Dobrogea

Descriere Pestera La Adam

Valoarea istorica a Pesterii La Adam este incontestabila, aceasta starnind de-a lungul timpului interesul a numerosi paleontologi si arheologi. Primele studii au fost realizate aici incepand cu anul 1995, cand au fost scoase aici la iveala cinci pietre cioplite, aflate odinioara in componenta unui altar al Zeului Mitras, sau Zeul Luminii. Pe langa numeroasele fosile descoperite pe o suprafata de 5 hectare din zona pesterii, cea mai importanta descoperire  este un molar al unui Homo Sapiens Fossilis, care traia inainte cu 100.000 ani inaintea erei noastre.

Desi nu beneficiaza de o promovare turistica asa cum se cuvine, Pestera La Adam este vizitata de numerosi turisti pasionati de astfel de obiective turistice. De asemenea, accesul pana in acest punct nu se realizeaza foarte greu. Din drumul national ce leaga Constanta de Mihail Kogalniceanu se desprinde un drum ce trebuie urmat pana la destinatie, in Localitatea Gura Dobrogei. In vecinatatea acestei grote se mai gasesc si alte formatiuni carstice, precum Stanca Berbecului sau Pestera Liliecilor, iar cei dispusi sa calatoreasca mai mult pe aceste meleaguri dobrogene pot vizita superbele Chei ale Dobrogei, una dintre cele mai importante rezervatii naturale de tip geologic, desfasurata de-a lungul Vaii Casimcea.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>