Pestera Liliecilor – Rarau

masivul rarau pesteri pietrele doamnei

 

Pestera Liliecilor

Pestera Liliecilor din Munti Rarau este situata la aproximativ 1 km de Pietrele Doamnei, in directia nord intr-un aven de pe Culmea Hagimis.

Album foto Pestera Liliecilor


Harta zonala Pestera Liliecilor – Rarau

Descriere Pestera Liliecilor – Rarau

Pestera Liliecilor se afla la altitudinea de 1500 m si se dezvolta pe suprafata de 340 m, avand denivelarea de aproximativ 86 metri. Intrarea are forma unui aven de dimensiuni mari, cu diametrul de 2-3 m.

Pestera s-a format din calcar si are un caracter descendent, cu trepte succesive, care conduc in apropiere de baza calcarului. Aceasta pestera a fost comparata de nenumarate ori cu un labirint care s-a format intre blocurile de calcar, aici nefiind galerii si nici urme de curgere a apei.

Totodata, aici nu au fost gasite formatiuni concretionare. Lucrul care face pestera intr-adevar cunoscuta, dupa cum sugereaza chiar si numele, este colonia de lilieci de aici. In comparatie cu alte pesteri din zona Carpatilor Orientali, numarul de lilieci de aici este foarte mare, insa, potrivit specialistilor, numarul acestora este in permanenta scadere.

Pestera nu a fost amenajata pentru vizitare, astfel ca nu se percepe nici taxa.  Se recomanda ca accesul sa se faca doar in compania unui cunoscator al pesterii si cu echipament adecvat.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>