Pestera Rasnoavei – Muntii Postavaru

atractii naturale cheile rasnoavei obiective turistice judetul brasov pesteri

 

Pestera Rasnoavei

Pestera Rasnoavei este una dintre cele mai cunoscute atractii naturale ale Muntilor Postavaru, fiind localizata teritoriul localitatii Rasnov, din judetul Brasov si intinzandu-se pe 390 metri lungime.

Album Foto Pestera Rasnoavei

Harta Zonala Pestera Rasnoavei

Descriere Pestera Rasnoavei

Cea mai simpla metoda de a ajunge la aceasta pestera este reprezentata de traseul marcat ce porneste din Rasnov, de-a lungul Vaii Carbunarii, durata acestui traseu fiind in medie de o ora.

Pestera Rasnoavei poate fi vizitata de oricine, iar din intreaga sa lungime ce masoara in jur de 390 metri, este accesibila o proportie de aproximativ 70%. Pestera Rasnoavei are doua intrari, insa nu beneficiaza de amenajari sau de sistem de iluminare. Interiorul acesteia este impresionant, iar traseul ce trebuie urmat este destul de solicitant, in sensul ca sunt prezente portiuni intregi de spatii foarte inguste, fiind necesar ca vizitatorii sa inainteze taras, sau coborand pe cabluri. Din aceasta cauza, vizitarea pesterii nu este recomandata persoanelor claustrofobe. De asemenea, trebuie sa se tina seama de starea vremii, intrucat nu este recomandat ca aceasta pestera sa fie vizitata pe o vreme ploioasa, sau dupa ploi abundente. Vizitatorii trebuie sa fie echipati corespunzator, cu imbracaminte si incaltaminte impermeabila si lanterna. Tot efortul depus este recompensat prin peisaje inedite, foarte apreciate de pasionatii de speologie. Peretii pesterii sunt decorati cu diverse formatiuni carstice, precum stalacmite, stalactite sau candelabre.

Intreaga zona a Rasnovului este uimitoare, iar cei care au la dispozitie mai mult timp liber se bucura de numeroase alternative in ceea ce priveste obiectivele turistice ce pot fi vizitate. Printre cele mai renumite atractii ale zonei se numara: Cetatea Rasnov, Cheile Rasnoavei, Statiunea Paraul Rece, Statiunea Poiana Brasov sau traseele montane marcate spre Masivul Postavaru.


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 2

 
 1. motroc sandu
  2014-10-17
  06:56:48

  buna ziua,la ultima vizita in pestera am aflat ca in ziua de simbata se tine un concert in pestera.pe 25-10-20014 sunt in zona,vreau sa cunosc procedura pt. a rezerva 2 locuri daca mai este valabil concertul.

  cu stima
  sandu m.

   
 2. Silviu
  2013-12-10
  20:25:18

  In legatura cu Pestera Rasnoavei va pot spune celor interesati ca este o pestera activa formata dintro singura galerie care poate fii parcursa destul de greu de incepatori si mai usor de cei cu experienta. Pestera poate fi vizitata de oricine doreste daca dispune de echipament corespunzator,nu sufera cu inima.Datorita spatiilor inguste,parcurgerea unor zone taras,si nu in ultimul rand zonelor unde prezenta apei isi face aparitia fiind brazdata de mici mlastini.Pentru cei care doresc explorarea pesterii in intregime,rog sa nu se aventureze daca nu au un ghid cu experienta in domeniul speologic. Relatii si informatii la 0743.352.487 Silviu. Ghid montan si speolog explorator.

   
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>