Pietrele Boghii – Muntii Bihor

atractii naturale muntii bihor

 

Pietrele Boghii

Zona Pietrele Boghii este cunoscuta pentru splendida priveliste pe care o ofera asupra Muntilor Bihor si asupra Depresiunii Beiusului. Varful Boghii este inconjurat de sesul Padis in partea nord-vestica, insa, in partea vestica, dupa coborarea prin padurea de molid si frasin, creasta este rupta si se deschide o prapastie adanca de peste 300 de metri. Aceasta prapastie este compusa din doua sectoare: Pietrele Boghii si Gardul Boghii.

Album foto Pietrele Boghii

Harta zonala Pietrele Boghii – Muntii Bihor

Descriere Pietrele Boghii

Priveliste de la Pietrele Boghii poate fi admirata de pe terasa cu pamant si iarba, sub care se aflta peretele vertical inalt de peste 100 de metri, care accentueaza panta abrupta cu paduri si grohotisuri, ce conduce pana in Valea Boga.

De aici se poate observa toata valea, alaturi de afluenti. Se pot observa de aici sectorul de chei din aval de Boga, drumul spre Valea Boga, dar si satul de vacanta.

Spre varful drept se descopera Creasta Cornetu, Piatra Bulzului sau satul de vacanta. In partea stanga se afla cele trei vai: Oselu, Bulbuci si Valea Plaiului. De asemenea se contureaza drumul catre Padis.

Partea dreapta ofera piramida triunghiulara ce se formeaza intre Magura Ferice, Magura Guranilos si versantul vestic al Bohodeiului.

La aproximativ 1000 de metri mai jos se afla Depresiunea Beiusului, o campie plata spre care se indreapta Crisul Pietros si care ofera o panorama asupra comunelor Pietroasa si Sudrigiu, dar si a orasului Stei.

Portiunea aflata sub abruptul Pietrelor Boghii gazduieste o padure de foioase neatinsa ce conduce spre Carligate si Scarita. Un alt obiectiv din zona este Pestera Sura Boghii.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>