Plaja 23 August

marea neagra obiective turistice judetul constanta plaja virgina plaje

 

Plaja 23 August

Plaja 23 August se desfasoara intre Statiunea Olimp si Statiunea Costinesti, chiar in dreptul Localitatii 23 August, la o distanta de aproximativ 2,5 km de centrul comunei.

Album Foto Plaja 23 August

Harta zonala Plaja 23 August

Descriere Plaja 23 August

Numarandu-se printre plajele mai putin cunoscute de pe Litoralul Romanesc al Marii Negre, Plaja 23 August reprezinta o destinatie ideala pentru turistii care vor sa evite statiunile aglomerate, pline ochi de turisti. Aici, acestia se pot bucura la modul simplu de mare, nisip si soare si pot descoperi o alta latura a litoralului romanesc. Spre deosebire de alte plaje mai cunoscute de la malul Marii Negre, la 23 August lipsesc hotelurile si alte amenajari turistice, plaja fiind in mare parte salbatica.

De-a lungul intregii sale desfasurari, Plaja 23 August prezinta urmatoarele caracteristici: intrarea in mare se face lin, in partea nordica plaja fiind mai ingusta iar fundul marii fiind mai nisipos, iar in partea sudica, in punctul cunoscut sub numele Popasul Pescarilor, plaja se lateste considerabil, iar fundul marii este mai pietros.

Plaja 23 August reprezinta un punct de interes si pentru cei pasionati de scufundari, intrucat, in largul marii, incepand cu adancimea de 4-5 metri, apar niste formatiuni avand forma unor pasaje subterane, numite catacombe. Acestea au adancimi de la 3 pana la 5 metri si sunt interesante tocmai datorita formelor lor inedite, care au luat nastere in urma actiunii sulfului bombelor aviatiei americane asupra stancilor din adancuri.

In ceea ce priveste posibilitatile de cazare, turistii pot alege una dintre pensiunile sau vilele ridicate in localitate sau se pot caza in casele localnicilor, foarte primitori de fel.

Prezentare video Plaja 23 August