Plaja Eforie Nord

eforie nord marea neagra obiective turistice judetul constanta plaje

 

Plaja Eforie Nord

Plaja Eforie Nord se numara printre cele mai populare astfel de locatii de pe litoralul romanesc, fiind situata intre Plaja Agigea si Plaja Eforie Sud, la o distanta de aproximativ 12 km de Constanta, in a doua statiune ca marime de la malul Marii Negre, Statiunea Eforie Nord. Plaja din Eforie Nord se intinde pe o suprafata considerabila, inregistrand o lungime de aproximativ 3-4 km si o latime ce variaza intre 20 si 100 metri.

Album foto Plaja Eforie Nord

Harta zonala Plaja Eforie Nord – Constanta

Descriere Plaja Eforie Nord

Plaja de care se bucura turistii sositi in Statiunea Eforie Nord este strajuita, in partea sa nordica de o faleza inalta, perfecta pentru plimbari, de-a lungul careia se poate admira marea ce acopera intreg orizontul. Aceasta zona de nord, cunoscuta de turisti si sub numele La Debarcader, este cea mai aglomerata, iar accesul catre plaja se realizeaza prin coborarea unor scari dispuse din loc in loc, de-a lungul falezei inalte. Din punctul nordic, pana spre centru, plaja este destul de ingusta, largindu-se treptat, pe masura ce inainteaza in partea sudica, spre Eforie Sud. Aceasta portiune din plaja este considerata cea mai buna, fiind cunoscuta si sub denumirea de Belona. Aici nu mai exista scari, accesul se realizandu-se direct.

Turistii sositi pe Plaja Eforie Nord beneficiaza si de locuri in care sunt amenajate sezlonguri si umbrelute, ce pot fi inchiriate, bineinteles, contra cost. Intrucat adancimea apei creste lent si treptat, dinspre tarm spre largul marii, plaja este potrivita si pentru copii, insa chiar si asa, acestia nu trebuie lasati nesupravegheati. De altfel, statiunea de aici chiar este supranumita de obicei “statiunea copiilor”, fiind foarte cunoscut faptul ca de obicei, aici vin sa se bucure de frumusetea marii si a sezonului estival numeroase familii cu copii. O atractie pentru turistii sositi aici este si Lacul Techirghiol cu al sau namol negru, situat foarte aproape, in partea de sud vest a statiunii.

Prezentare video Plaja Eforie Nord


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>