Plaja Mangalia

mangalia marea neagra obiective turistice judetul constanta plaje

 

Plaja Mangalia

Plaja Mangalia ocupa o portiune de aproximativ 600 metri din Litoralul Romanesc, desfasurata intre portul comercial din Orasul Mangalia si Plaja Saturn, fiind o plaja foarte bine intretinuta, aflata sub administrarea primariei orasului.

Album foto Plaja Mangalia

Harta zonala Plaja Mangalia

Descriere Plaja Mangalia

Plaja Mangalia este marginita de o faleza destul de inalta, ce se desfasoara pe toata lungimea plajei, pana in apropierea Statiunii Saturn. Aceasta este mereu aglomerata, in special in serile de vara, cand este asaltata de turistii dornici sa se relaxeze plimbandu-se pe malul marii.

Accesul catre plaja se realizeaza foarte usor, chiar din centrul orasului, pe scarile amenajate aici. Plaja, ce are o forma aproximativ circulara, inregistreaza cea mai mare latime in imediata apropiere a portului, fiind aici amenajate umbrele de soare, sezlonguri si baruri, astfel incat turistii ce sosesc pe plaja din Mangalia sa fie multumiti de conditiile oferite. In aceasta portiune, nisipul este destul de fin, iar intrarea in apa este lina, adancimea apei crescand treptat, dinspre tarm spre largul marii. In portiunea centrala, plaja are o latime de aproximativ 120 metri, iar cu cat se inainteaza mai mult spre nord, cu atat se ingusteaza mai mult, aparand pietrisuri si bolovani. Acestia ingreuneaza de asemenea si intrarea in mare, care se realizeaza aici abrupt.

Prezentare video Plaja Mangalia


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>