Plaja Sfantu Gheorghe

delta dunarii marea neagra obiective turistice judetul tulcea plaje sfantu gheorghe

 

Plaja Sfantu Gheorghe

Plaja Sfantu Gheorghe este situata la aproximativ 1 km de localitatea Sfantu Gheorghe, in locul unde bratul Dunarii cu acelasi nume intalneste Marea Neagra. Plaja are un nisip deosebit de fin, este o plaja lata si se intinde ca lungime pe o distanta de 40 km pana la Plaja Sulina. Aici apa marii nu este adanca, turistii avand posibilitatea de a inainta in larg destul de mult fara ca apa sa treaca de 2 metri. De evitat imbaierea in apropierea varsarii Bratului Sfantu Gheorghe, deorece se formeaza curenti puternici foarte periculosi.

Album foto Plaja Sfantu Gheorghe

Harta zonala Plaja Sfantu Gheorghe – Delta Dunarii

Descriere Plaja Sfantu Gheorghe

Plaja Sfantul Gheorghe este un loc izolat in care nu se poate ajunge decat pe calea apei, pana in Localitatea Sfantu Gheorghe, apoi mergand pe jos aproximativ 1 km pana la plaja sau apeland la serviciile unui tractoras pentru turisti. Plaja face parte din rezervatia Delta Dunarii, este o plaja salbatica, neamenajata si fara punct salvamar.

Plaja este destul de lata, nisipul este extrem de fin, fiind filtrat de Dunare, iar marea nu este sarata, ca in partea de sud a litoralului, ci are un gust dulceag, fiind in mare parte apa provenita din fluviu. Doritorii de plaja nud au la dispozitie kilometrii intregi de plaja virgina departe de civilizatie. Plaja se situeaza in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii si camparea este interzisa, insa regulile nu sunt atat de stricte ca in cazul Plajei Corbu si a Plajei Vadu.

Pe plaja de la Sfantu Gheorghe, poate fi observat noaptea un fenomen aparte atunci cand este intuneric complet, fara luna plina, si anume, in apa marii si pe plaja pot fi observati asa numitii licurici de mare care lumineaza fosforescent oferind un spectacol unic, mai ales cand sunt valuri care se sparg. Acesti licurici de mare unici pot fi observati si pe Plaja Gura Portitei.


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 3

 
 1. Sorin
  2013-05-21
  10:38:56

  Avand in vedere frumusetea locului , ar trebui sa se ocupe cineva ca acel "tractoras" de care faceti vorbire , sa circule la intervale de timp regulate.Foarte multi turisti iau in calcul acest incovenient, ( distanta fata de plaja la cazarea la una din pensiunile din Sf.Gheorghe).

   
 2. eu
  2012-06-14
  16:37:49

  am fost e super

   
 3. ZhaoM.
  2012-05-01
  00:22:48

  O plajă minunată, după cum vedem și în poze putem spune în mod direct o mare ca într-un vis.

   
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>