Plaja Sulina

delta dunarii marea neagra plaja salbatica plaje sulina

 

Plaja Sulina

Plaja Sulina, pana de curand o plaja virgina, este cea mai tanara plaja de pe intreg Litoralul Romanesc, ea fiind aproape necunoscuta turistilor de sezon cu cativa ani in urma. Plaja Sulina este cea mai lata plaja de la noi din tara, in continua crestere, cu un nisip fin, apa putin adanca, dar si cu specii sprotejate la nivel european, Garofita, Volbura de nisip, Dunele cu catina alba. Din pacate, plaja s-a transformat intr-un kitch datorita unor interese din zona, acum fiind plina de constructii de prost gust, agenti comerciali, cu toate ca zona face parte din aria protejata a Deltei Dunarii.

Album foto Plaja Sulina

Harta zonala Plaja Sulina – Delta Dunarii

Descriere Plaja Sulina

Plaja Sulina este un loc izolat in care nu se poate ajunge decat pe calea apei, pana in Localitatea Sulina, apoi mergand pe jos aproximativ 2 km pana la plaja. Acest lucru nu i-a oprit pe turisti sa vina in zona atrasi de frumusetea si salbaticiunea acestor locuri. Plaja are 150 de metri latime, nisipul este extrem de fin, fiind filtrat de Dunare, iar marea nu este sarata, ca in partea de sud a litoralului, ci are un gust dulceag.

Plaja Sulina este formata din afluviuni, apa marii nefiind adanca in zona tarmului, din 30 in 30 de metri adancindu-se usor, acest lucru fiind ideal pentru familiile cu copii mici.

Ani de-a randul aici veneau doar cei care doreau putina liniste si intimitate, in zona facand plaja si nudisti, acum fiind nevoiti sa se refugieze inspre sud spre Plaja Sfantu Gheorghe. Acum plaja dispune de terase, dusuri cu apa rece, magazine de articole pentru plaja, drum pavat intre Sulina si plaja, dar si punct salvamar.


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 1

 
  1. aneta
    2012-08-20
    23:09:54

    o rectificare: dusurile si grupul sanitar sunt inchise, turistii fiind obligati sa se usureze in mare, iar pentru cealalta necesitate sa mearga in tufisuri ( rusinos si scandalos tinand cont la cati bani se incaseaza, dar intr-adevar, interesele sunt mari) iar magazinele cu articole de plaja nu sunt. Mai mult, au amenajat pe primul "debarcader" mese cu umbrelute si sezlonguri nu mai poti merge pe el sa simti marea sub picioarele tale. Este revoltator! Au "civilizat" si plaja aceasta.

     
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>