Plaja Vama Veche

marea neagra obiective turistice judetul constanta plaje vama veche

 

Plaja Vama Veche

Plaja Vama Veche este situata in partea sudica a litoralului romanesc, in Localitatea Vama Veche, aflata chiar la granita judetului Constanta cu Bulgaria, la o distanta de aproximativ 3 km de Plaja 2 Mai. Plaja de aici se desfasoara pe o lungime de aproximativ 300 metri, inregistrand o latime ce depaseste in unele portiuni 30 – 40 metri.

Album foto Plaja Vama Veche

Harta zonala Plaja Vama Veche

Descriere Plaja Vama Veche

Peisajul de aici seamana foarte mult cu cel de pe Plaja Costinesti, datorita unei epave vechi care vegheaza asupra litoralului inca din anii 1980, de la cateva sute de metri distanta de plaja. Nava se numea Akra Aktion si naviga sub pavilion grecesc, pana acum cativa ani, se putea observa cu ochiul liber o buna bucata din epava deasupra apei. Plaja din Vama, ce poarta numele uneia dintre cele mai populare formatii de muzica rock romanesti, Vama Veche, se numara printre locurile preferate de turistii nonconformisti, fiind una dintre zonele de pe litoral in care se practica cel mai mult topless-ul si nudismul. Nivelul apei creste aici foarte brusc, de aceea este recomandat ca turistii aflati in apropiere de malul marii, in special cei insotiti de copii, sa fie foarte atenti.

Pana in urma cu ceva timp, Plaja din Vama Veche reprezenta un loc de refugiu, de evadare din cotidian, in special pentru elevi, studenti si tineri, insa in ultimii ani, pe masura de conditiile turistice de aici au inceput sa evolueze, fluxul de vizitatori a crescut, in locul atmosferei linistite de odinioara facandu-si locul numeroasele petreceri, concerte si multe alte forme de distractie. Terasele si localurile din apropierea plajei reunesc an de an numerosi turisti petrecareti, care stiu cum sa se simta bine impreuna si sa se bucure de frumusetea sezonului estival asa cum simt.

Prezentare video Plaja Vama Veche


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 1

 
  1. Razvan
    2012-03-30
    12:34:27

    Cea mai buna plaja pt tineri

     
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>