Platoul Bucegi

atractii naturale muntii bucegi obiective turistice judetul dambovita obiective turistice judetul prahova

 

Platoul Bucegi

Platoul Bucegi este situat pe suprafata Muntilor Bucegi, la altitudini cuprinse intre 1600 si 2400 metri, fiind inclinat de la nord catre sud. Acesta este unul dintre cele mai pitoresti platouri alpine, constituind o zona turistica deosebit de importanta.

Album foto Platoul Bucegi

Harta zonala Platoul Bucegi

Descriere Platoul Bucegi

Acest platou de pe crestele Bucegilor este acoperit de intinse pajisti alpine, presarate din loc in loc cu jnepeni si poate fi accesibil turistilor curiosi de ceea ce se afla pe crestele Bucegilor prin numeroasele trasee marcate ce pornesc din statiunile asezate la poalele muntilor.

Cele mai importante atractii turistice care se gasesc pe suprafata Platoului Bucegi sunt renumitele formatiuni stancoase: Babele si Sfinxul, la care se adauga peisajele impresionante care se formeaza in zare, spre Varful Omu, Varful Costila sau Varful Caraiman si Crucea Caraiman.

Pe Platoul Bucegi se poate ajunge din Statiunea Sinaia pe traseul montan marcat ce leaga statiunea de Cabana Valea Dorului, aflata la altitudinea de 1820 metri, de unde se poate ajunge foarte usor catre Hotel Pestera.

Din Poiana Tapului sau din Statiunea Busteni se poate ajunge la Cabana Piatra Arsa, aflata pe acest platou, la altitudiea de 1950 metri sau spre Cabana Babele (2200 metri altitudine) si Cabana Caraiman (2025 metri altitudine).


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 1

 
  1. mariana
    2012-11-15
    19:34:21

    DA AM FOST PE PLATOUL BUCEGI EU CU SOTU MEU ,CU FATA NOASTRA SI O NEPOATA IN 2009,AM URCAT CU TELECABINA ESTE UN PEISAJ SUPERB,SANT O AMATOARE DE A FILMA SI A FACE POZE SI SANTEM SI AMATORI DE A CALATORI FF MULT IN TOATA TARA SI DE A DESCOPERI LOCURI FRUMOASE ,SI NE DORIM SA MERGEM ACUM ACOLO

     
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>