Platoul Padina

atractii naturale muntii bucegi obiective turistice judetul dambovita

 

Platoul Padina

Printre cele mai incantatoare atractii naturale ale Parcului Natural Bucegi se numara si Platoul Padina, un loc definit de peisaje de vis, situat la o altitudine de peste 1499 metri in Muntii Bucegi, cu vai adanci, paduri intinse si aer curat si proaspat de munte.

Album foto Platoul Padina

Harta zonala Platoul Padina

Descriere Platoul Padina

Platoul Padina se incadreaza, alaturi de alte atractii turistice renumite ale zonei, precum Lacul Bolboci sau Babele si Sfinxul, intr-o arie protejata de lege: Parcul Natural Bucegi, rezervatie unde se imbina armonios elemente naturale de o frumusete spectaculoasa. Putini dintre cei ce viziteaza zona muntilor Bucegi se aventureaza dincolo de aglomerata Vale a Prahovei, in inima grupei montane in forma de potcoava. Platoul Padina, amplasat chiar in inima acestor munti, intr-o adanca vale depresionara, reprezinta locul preferat al celor ce iubesc natura, pura si salbatica in acelasi timp, drumetiile in aer liber si aventura. In ceea ce priveste posibilitatile de petrecere a timpului liber in acest loc, acestea sunt nenumarate, de la drumetii si catarari pe munte, plimbari cu ATV-ul si tiroliana pana la tras cu arcul.

In acest loc se poate ajunge pe traseele montane marcate, dinspre Sinaia sau Busteni. Se poate ajunge de asemenea aici si cu masina, pe noua sosea transcarpatica: Transbucegi, ce porneste din drumul national SinaiaTargoviste, apoi de la Cabana Dichiu, coborati spre Padina, pe langa Lacul Bolboci. Platoul le ofera turistilor si posibilitatea de a campa, spatiul fiind destul de intins pentru amplasarea corturilor. Exista de asemenea in zona si cabane: Cabana Padina, Cabana Diana, Cabana Bolboci, Cabana Laptici, Cabana Zanoaga sau Hotel Pestera.

Platoul Padina gazduieste si unul dintre cele mai indragite evenimente de catre iubitorii muntelui: Padina Fest. Acest festival reuneste an de an, in fiecare vara, turisti ce au in comun trei mari pasiuni: muzica, muntele si aventura. In cadrul natural deosebit al Platoului Padina, se desfasoara pe durata a cinci zile diverse activitati, de tot soiul: de la escaladari pe stancile montane din imprejurimi, pana la concerte ce reunesc unele dintre cele mai cunoscute trupe de muzica buna. Cel mai interesant aspect al acestui complex eveniment este grija aratata de catre organizatori si participanti fata de cadrul natural, obiectivele acestui eveniment fiind tocmai promovarea regiunii prin ecoturism si conservarea patrimoniului natural.

In ceea ce priveste atractiile turistice ce pot fi vizitate in imprejurimi, merita a fi mentionate Pestera Ialomitei, Cheile Coteanu, Manastirea Pestera, Cheile Tatarului, Platoul Zanoaga cu Cheile Zanoagei, Lacul Scropoasa, sau, mai sus, deja renumitele atractii-simbol de pe Platoul Bucegi: Babele si Sfinxul.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>