Podul Minciunilor

obiective turistice diverse obiective turistice judetul sibiu pod poduri

 

Podul Minciunilor

Podul Minciunilor este unul din cele mai importante obiective turistice ale Orasului Sibiu. Fabricat in anul 1859, la fabrica sibiana Friedrichs Hutte, podul a fost inaugurat un an mai tarziu, in data de 17 decembrie 1860.

Album foto Podul Minciunilor

Harta zonala Podul Minciunilor – Sibiu

Descriere Podul Minciunilor

La mijlocul secolului al XIX-lea, accesul din orasul de jos in cetate se facea printr-un tunel curbat, aflat sub casele care imparteau Piata Mica in doua. Trecerea era iluminata si pazita de santinele. In 1851, casele au fost demolate si tunelul spart, iar legatura intre Piata Mica si Piata Huet o facea o pasarela de lemn. Podul minciunilor este cel mai vechi si singurul pod din fonta, in functiune, din Romania. Reprezentand un simbol al orasului, in cercurile cu diametru mare, pe partea sudica este reprezentata stema orasului, iar pe partea nordica sunt inscriptiile “1859” si “FRIEDRICHS/HUTTE”, anul fabricatiei, respectiv numele fabricii.

Legat de denumirea acestuia Podul minciunilor, circula mai multe legende. Una din cele mai vehiculate spune ca aici era locul de promenada a tinerelor cupluri si se faceau planuri de casatorie, se rosteau multe juraminte de iubire, care mai apoi se dovedeau a fi minciuni. O alta legenda vorbeste despre negustorii din Piata Mica, ce isi inselau clientii, iar daca erau prinsi, erau aruncati de pe pod, pentru a fi invatatura de minte celorlalti precupeti. Alta legenda ne avertizeaza ca podul are puteri de neimaginat si daca aude o minciuna, incepe sa geama si se prabuseste, aducand mincinosul cu picioarele pe pamant.

In anul 2006, podul a fost restaurant de firma germana Alfred Kärcher Gmbh & co. KG, gratuit, ca o sponsorizare culturala pentru Sibiu, care in anul 2007 a fost declarat Capitala Culturala Europeana.

Daca va aflati in zona, nu ezitati sa vizitati si celelalte obiective turistice ale orasului, precum: Muzeul Brukenthal, Biserica Evanghelica, Turnul Sfatului, Casa Artelor, Muzeul de Istorie, Parcul Sub Arini sau Muzeul Astra.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>