Poiana Brasov – Transilvania

brasov obiective turistice judetul brasov poiana brasov statiuni statiuni montane statiuni turistice

 

Poiana Brasov

Situata la 12 km de Orasul Brasov, statiunea Poiana Brasov este una dintre cele mai cunoscute zone in care se pot practica sporturile de iarna. La 1020 metri altitudine, statiunea este inconjurata de muntii Postavarul, Piatra Craiului, Bucegi si Piatra Mare.

Album foto Poiana Brasov

Harta zonala Poiana Brasov – Transilvania

Descriere Poiana Brasov

Documentele atesta existenta statiunii inca din anul 1427 cand zona era destinata activitatilor de oierit. Posibilitatea de a practica sporturi de iarna a fost exploata incepand cu anul 1895 urmad ca apoi statiunea sa gazduiasca Jocurile Universitare Mondiale de Iarna in 1951.

Aflata la poalele Muntilor Postavarul statiunea dispune de locuri de cazare numeroase incepand cu hoteluri de lux, pana la vile sau pensiuni ce au intre 2 si 4 stele. Cu o presiune atmosferica scazuta si aer puternic ozonat, lipsit de particule ce pot provoca alergii, statiunea este recomandata pentru suferinzii de nevroze, anemii, afectiuni endocrine sau boli ale sistemului respirator (astm bronsic, bronsita asmatiforma, penumonie). Ofertele disponibile includ sesiuni de electroterapie, hidroterapie, tratamente cu apa termala, aerosoli si aplicatii cu parafina. Cei ce viziteaza statiunea in scop medical vor avea la dispozitie cadre specializate, aparatura moderna si cazare in conditii extrem de bune.

Turistii care viziteaza Poiana Brasov in timpul iernii au la dispozitie 12 partii de ski cu grade de dificultate mai mici sau mai mari. Dintre acestea amintim de partiile Lupului (dificil, 2860 m), Sulinar (mediu, 2441 m), Kanzel (dificil, 315 m), Ruia (dificil, 540 m), Subteleferic (dificil, 2150 m), Drumul Rosu (usor, 3829 m), Bradul (usor, 500 m) si Stadion (usor, 300m). Transportul pe cablu este puternic modernizat cele mai cunoscute fiind Capra Neagra si Kanzel insa exista si o telegondola cu o capacitate de 2200 de persoane numita Postavarul Express. Telecabina Capra Neagra a fost infiintata in anul 1982 si deserveste la fel ca si teleschiurile existente partiile Kanzel, Sulinar, Drumul Rosu, Subteleferic, Ruia si Lupului.

Din Statiunea Poiana Brasov puteti urca cu ajutorul transportului pe cablu sau pe jos la Cabana Cristianu Mare sau Cabana Postavaru situate pe Varful Cristianu Mare respectiv Varful Postavaru.

In statiune exista centre de inchiriat echipamente pentru sporturile de iarna dar si bicilete sau scutere. Pentru cei pasionati de echitatie exista Centru de Echitatie Poiana Brasov unde veti putea face si plimbari cu trasura, caruta sau sania. De altfel in Masivul Postavarul puteti vizita Pestera de Lapte, Pietrele lui Solomon dar si Bisericuta Paganilor. O alta atractie turistica este reprezentata de Biserica Franciscana Sfantu Ioan ce are o vechime necunoscuta si este fosta proprietate a Ordinului Iezuitilor (1713) si a franciscanilor (1718). In incinta bisericii altarul este pictat cu scena Sf. Ioan ce il boteaza pe Iisus, iar orga reconstruita in anul 1939. Sura Dacilor si Coliba Haiducilor sunt restaurante cu specific haiduces ce atrag prin arhitectura si decoruri traditionale valoroase.


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 2

 
 1. DARIO PIANA
  2012-07-04
  11:04:16

  Nu existe nimic mai frumoas de Poiana. Sono italiano si m-am indragostit de Poiana si de Transilvania. W Ardeal W Romania.
  Ve pup pe tot.
  Dario Piana

   
 2. vio
  2012-05-02
  21:09:15

  super :) trebuie sa vizitez si eu brasovul

   
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>