Poiana Narciselor

atractii naturale obiective turistice judetul brasov poiana rezervatii naturale

 

Poiana Narciselor

Poiana Narciselor, cunoscuta si sub numele de Dumbrava Vadului sau Dumbrava Narciselor este o rezervatie naturala botanica de interes national protejata de lege, ce ofera peisaje impresionante, dominate de un suberb covor de narcise, presarate cat vezi cu ochii de-a lungul unor intinse vai.

Album foto Poiana Narciselor

[nggallery id=1569]

Harta zonala Poiana Narciselor

Descriere Poiana Narciselor

Din punct de vedere geografic, aceasta poiana este localizata in judetul Brasov, pe teritoriul satului Vad din comuna Sercaia, ocupand spatiul cuprins intre Muntii Persani, Muntii Fagaras si Podisul Transilvaniei.

Intreaga rezervatie din care face parte si Poiana Narciselor se intinde pe o suprafata de peste 390 hectare si este reprezentata de o arie naturala acoperita de o padure de stejar si poieni pe care creste o specie de narcisa protejata de lege.

Acest loc este un adevarat monument al naturii, aici aflandu-se singura padure de stejar din intreaga Tara a Fagarasului si o combinatie surprinzator de inedita intre vegetatia lemnoasa si cea ierboasa. Abundenta narciselor de aici este sustinuta de factorii care le favorizeaza cresterea: solul podzolic, cu urme de mlastina si umbra slaba a copacilor de aici. Rezervatia este supusa insa unor amenintari reprezentate de culesul abuziv al narciselor, in ultimul timp acestea restrangandu-si destul de mult aria de aparitie.

Anual, Poiana Narciselor gazduieste in fiecare luna de mai Festivalul Narciselor, aici fiind in trecut filmata si una dintre scenele filmului artistic romanesc Neamul Soimanestilor.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>