Poiana Soarelui

atractii naturale obiective turistice judetul sibiu poiana santa crucii

 

Poiana Soarelui

Poiana Soarelui este un loc minunat, insa foarte putin cunonscut de catre turisti. Acest obiectiv turistic face parte dintr-o zona etnografica unica in Romania, Marginimea Sibiului, situata in partea sud-vestica a judetului, in zona subcarpatica ce se intinde de la raul Olt pana la Sebes.

Album foto Poiana Soarelui

Harta zonala Poiana Soarelui

Descriere Poiana Soarelui

La o distanta de aproximativ 20 de km din Sibiu spre Sebes, pe drumul european E68, se afla localitatea Saliste, situata in sudul Transilvaniei si inconjurata de arcul montan format de Muntii Fagaras si Muntii Cibin. Marele istoric Nicolae Iorga caracteriza pe merit aceasta localitate drept “una dintre cele mai frumoase infatisari ale poporului nostru de la tara”, acest spatiu fiind locuit de oameni care au o aplecare nativa catre cultura, traditiile si valorile populare specifice romanesti

Cel mai important obiectiv turistic care apartine acestei asezari este reprezentat de o expozitie permanenta de sculptura de la Poiana Soarelui, unde sunt expuse unele dintre cele mai inedite opere de arta contemporana apartinand artistilor de pe intreg teritoriul tarii care au participat an de an la editiile Taberei Nationale de Sculptura in Lemn. Aceasta manifestare culturala isi are originea in anul 1981, cand a avut loc prima editie a acestui minunat concurs, organizat in urma colaborarii institutiilor culturale din Sibiu cu primaria din localitatea Saliste.

Poiana Soarelui, sau Santa Crucii, cum mai este numit acest loc se aseamana cu faimoasa Tabara de Sculptura de la MaguraBuzau, unde pe intinsele poieni sunt presarate sculpturi in piatra si marmura. Spre deosebire de Magura – Buzau, aici intalnim sculpturi si mai interesante, realizate in lemn, ce constituie adevarate opere de arta integrate perfect in peisajul natural pitoresc de aici.

Drumul catre Poiana Soarelui este unul forestier, ce se intinde pe o distanta de 6 km si poate fi strabatut cu masina. De-a lungul sau, drumul ofera turistilor peisaje incantatoare, insa cu siguranta incomparabile cu ceea ce se gaseste sus, in poiana. Urcand catre acest loc ce merita cu adevarat vizitat, printre culmi muntoase domoale si mici stane de vara, vizitatorii patrund parca intr-o alta lume, aflata departe de agitatia comuna specifica asezarilor urbane.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>