Poiana Stanei – Muntii Ciucas

atractii naturale muntii ciucas obiective turistice judetul prahova poiana

 

Poiana Stanei

Poiana Stanei din Muntii Ciucas este situata la o altitudine de 960 metri si este reprezentata de o mica depresiune strajuita de masive montane, acoperite in cea mai mare parte de paduri intinse de conifere, ce confera un farmec aparte intregii zone.

Album foto Poiana Stanei

Harta zonala Poiana Stanei – Muntii Ciucas

Descriere Poiana Stanei

In aceasta superba zona domnesc linistea si peisajele pitoresti, care nu pot decat sa ii incante pe turistii care aleg sa se relaxexe pret de cateva ore, strabatand un traseu montan incantator.

La Poiana Stanei se poate ajunge prin Pasul Bratocea, aflat foarte aproape de granita dintre judetul Brasov si judetul Prahova, prin care se face legatura intre Muntii Ciucas si Muntii Grohotis sau pe un alt traseu din Statiunea Cheia. Practic, Poiana Stanii este un punct de intrare in interiorul masivului, de aici plecand mai multe drumuri forestiere si carari turistice ce strabat culmile muntilor spre Cheile Paraului Alb (1200 metri altitudine), apoi spre La Rascruce (1805 metri) sau spre Paraul Alb, Paraul Sterp pana pe Curmatura Zaganului – Gropsoarele.


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 1

 
 1. Dan Hristescu
  2013-09-02
  10:56:21

  Citesc cu uimire despre Muntii Ciucas cum ca "Poiana Stanii", corect "Poiana Stanei" s-ar fi mutat in pasul Bratocea. Sa razi si sa plangi in acelasi timp, de cei care intoxica internetul cu informatii fabricate din birou. In fapt distanta intre Pasul Bratocea si Poiana Stanei este de 25-30 km pe sosea iar in linie dreapta (aeriana) cam 9,5 km.
  Ma intreb cum ar fi ca autorul articolului sa ajunga in pasul Bratocea intr-o noapte de iarna pe inserat si sa-si caute cazarea aflata la o locatie din Poiana Valea Stanei.
  Sper ca macar celelalte informatii de pe Turismland.ro sa fie corecte si sa ajute pe cei care au nevoie de ele.

   
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>