Rezervatia 12 Apostoli

atractii naturale rezervatii naturale

 

Rezervatia 12 Apostoli

Rezervatia  12 Apostoli este format dintr-o grupare de stanci, privite de multe ori ca si sculpturi. Rezervatia este compusa din numeroase sculpturi deosebite ce reprezinta o atractie turistica. Cele mai spectaculoase sunt figura unui batran cu barba in partea de nord, a unui batran spre sud, sculptura unui urs cu capul plecat, dar si cea a unei femei ce aduce aminte de silueta faraonesei Nefertiti.

Harta zonala Rezervatia 12 Apostoli

Descriere Rezervatia 12 Apostoli

Referitor la existenta unor asemenea figuri pe unele varfuri de munte, istoricul Nicolae Densusianu, in Dacia preistorica, sustine ca ele ar reprezenta urmele vechilor pelasgi care au trait pe aceste meleaguri si care le-au ridicat in cinstea unor zeitati. Nicolae Iorga, referindu-se la ele, il considera pe sus-numitul istoric ca pe „un visator de ganduri mari… de fantastice teorii indraznete”.

Natura a realizat un spectacol fantastic, formand figuri care pot fi interpretate dupa imaginatia privitorului, acestea fiind de fapt rezultatul al eroziunii aglomeratelor, al dezagregarii termice, dar s-au format si in urma modelarilor sub actiunea vanturilor si ale ploilor. Insa, ipoteza remodelarilor facute de stramosi pare credibila. In antichitate se obisnuia ca unele popoare sa construiasca sanctuare, temple si cetati in varf de munte. Totusi, frumusetea grupului megalitic din Rezervatia 12 Apostoli atrage originalitate si maretie.

Rezervatia 12 Apostoli se intinde pe o distanta de 11 km, oferind o excursie minunata prin plimbarile prin padurile de molid si pasunile subalpine care conduc spre destinatiile din Parcul National Calimani. Parcul National Calimani s-a realizat in anul 2000, avand suprafata de peste 24000 de hectare, aflat in nordul Carpatilor Orientali. Traseul tematic ofera privelisti panoramice ale Muntilor Calimani.


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 2

 
 1. anamaria
  2012-02-13
  20:13:05

  foarte fain.scurt si la obiect:D

   
 2. anamaria
  2012-02-13
  20:13:05

  foarte fain.scurt si la obiect:D

   
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>