Rezervatia Naturala Poiana cu Narcise

atractii naturale obiective turistice judetul alba poiana rezervatii naturale

 

Poiana Narciselor Tecsesti

Localizata in partea centrala a Muntilor Trascau, Rezervatia Naturala Poiana cu Narcise din Tecsesti se afla aproape de Muntele Piatra Cetii . Aceasta impresioneaza prin frumusete si puritate, suprafata pe care se intinde plantatia de narcise desfasurandu-se pe un hectar.

Album foto Rezervatia Naturala Poiana cu Narcise

Harta zoala Rezervatia Naturala Poiana cu Narcise

Descriere Rezervatia Naturala Poiana cu Narcise

Rezervatia de afla la o altitudine de 950 de metri. Suprafata este usor inclinata, iar zona pe care se desfasoara rezervatia este cuprinsa intre cumpana de apa a Vaii Cetii si Vaii Galzii, situata intre doua varfuri impunatoare, Piatra Cetii si Fulgeriste.

Zona este situata pe etajul padurilor de fag, care, treptat, au fost inlocuite cu pajisti secundare, pe post de pasuni. Asimetria pronuntata a culmii este data de puternica inclinare a versantului opus Vaii Galzii, pe unele portiuni avand chiar si abrupturi stancoase.

Clima este tipic montana, temperatura medie a temperaturii fiind de aproximativ 8°C, datorita pozitionarii in marginea de est a Muntilor Apuseni, unde efectele de foehn fiind resimtite.

Accesul spre Poiana Narciselor se face prin Drumul Narciselor, urmand marcajul cu cruce galbena, ce porneste inca din capatul de aval al Cheilor Rametului.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>