Rezervatia Naturala Tisita

atractii naturale obiective turistice judetul vrancea rezervatii naturale

 

Rezervatia Naturala Tisita se gaseste intr-o zona pitoreasca a judetului Vrancea, intinzandu-se de-a lungul bazinului hidrografic inferior si mijlociu al Raului Tisita. Declarat rezervatie naturala de tip mixt, acest minunat colt al naturii cuprinde panorame incantatoare, alcatuite dintr-o combinatie inedita dintre mici depresiuni, vai inguste, forme de relief cu aspect de canion si o flora si o fauna, ce intregesc intregul peisaj.

Album foto Rezervatia Naturala Tisita

Harta zonala Rezervatia Naturala Tisita

Descriere Rezervatia Naturala Tisita

Accesul catre aceasta zona se realizeaza foarte simplu, rezervatia fiind localizata foarte aproape de Statiunea Lepsa. In aceasta zona a Vrancei se poate ajunge cel mai usor urmand traseul drumului national DN 2D, ce leaga Orasul Focsani de Targul Secuiesc.

In interiorul rezervatiei exista numeroase panouri informative pentru turisti, ce au posibilitatea de a urma un traseu marcat, care surprinde de-a lungul sau cele mai reprezentative puncte de belvedere din intreaga suprafata a acestei atractii naturale.

In interiorul rezervatiei se patrunde printr-un drum forestier, ce se desfasoara pe langa malul drept al Raului Putna. Inca de la inceput, ochii vizitatorilor sunt incantati de varietatea peisajelor si a formelor de relief care se inalta in zare. Cele mai incantatoare astfel de panorame se intalnesc de-a lungul Cheilor Tisitei, unde apele raului au sculptat in valea ingusta, dar adanca de aici, forme inedite, ce ii confera acesteia aspectul unui canion. Pe toata intinderea rezervatiei, aceste canioane, cu praguri si repezisuri, alterneaza cu lunci si mici bazine depresionare, dand nastere unui cadru natural de o mare frumusete. Cele mai cunoscute puncte din intreaga rezervatie sunt: Rapa Caprei, Altarul Tisitei, Peretele Porcului sau Sfinxul Tisitei. Pe langa potentialul turistic, toate aceste formatiuni se bucura de asemenea de o mare apreciere din partea oamenilor de stiinta, structura lor geologica fiind una foarte complexa: sunt prezente aici roci sedimentare marine, ce isi au originea in era mezozoica.

Ansamblul peisagistic al Rezervatiei Naturale Tisita este completat cu succes de varietatea florei. Se gasesc aici specii de plante ocrotite de lege, precum: tisa, papucul doamnei sau floarea reginei. Rezervatia reprezinta un habitat si pentru specii de animale, precum: capra neagra, rasul, lupul sau ursul. Tocmai datorita bogatiilor naturale ce se gasesc aici, nu este permisa abaterea turistilor de la traseul initial, marcat de catre specialisti. Sunt interzise de asemenea camparea sau utilizarea focului, masuri indreptatite de necesitatea protejarii unui astfel de mediu natural.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>