Satul de Vacanta – Coada Lacului Lesu

localitati localitati turistice muntii apuseni sat de vacanta

 

Satul de Vacanta - Coada Lacului Lesu

La coada Lacului Lesu s-a format in cativa ani un adevarat sat de vacanta, Satul de Vacanta Coada Lacului Lesu. Intai era un simplu loc de campare sau de tranzit, care te atragea prin salbaticia imprejurimilor imbinata cu deschiderea Vaii Iadului la varsarea in Lacul de acumulare Lesu.

Album foto Satul de Vacanta – Coada Lacului Lesu

Harta zonala Satul de Vacanta – Coada Lacului Lesu

Descriere Satul de Vacanta – Coada Lacului Lesu

Acum vreo 10 ani nu se gaseau decat un numar mic de cabane turistice, singurele asezari in Coada Lacului Lesu erau formate dintr-o casa de localnici, un canton silvic si cateva colibe ciobanesti ale vechilor proprietari de terenuri din zona.

Incet – incet, zona a inceput sa fie vizitata de turisti, au inceput sa apara primele corturi, si mai apoi, primele case de vacanta.

In ultimii ani, ritmul de construire in zona a devenit din ce in ce mai alert, astfel incat, Coada Lacului Lesu a devenit in scurt timp pe langa satul de vacanta al proprietarilor de casute si loc de campare , un important loc de dezvoltare turistica.

Au aparut cabanele turistice si pensiunile, intai pe langa Coada Lacului la vechea “Ciuperca” unde se gasesc si acum casute mici cu 2 paturi, iar apoi investitiile private de casute care ofereau si camere pentru cazare.

Din punct de vedere peisajistic, zona Coada Lacului Lesu ofera o multitudine de locuri inedite.

O vedere de pe Piatra Bulzului asupra intregului Sat de Vacanta si asupra lacului e suficienta pentru a te convinge de frumusetea locurilor.

Valea Iadului – una din apele curgatoare din Sat ofera in cursul ei cascade in miniatura peste bolovanii slefuiti de timp. Alte privelijsti in aceleasi tonuri le ofera si Valea Gujii, Valea de Runc si alte paraie si izvoare.


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 2

 
 1. Zsolt
  2012-06-25
  18:29:28

  Stimate domnule doamnă!
  Lesu Ursului, ca să plece în vacanţă la Lacul si, Am dori o informatie, daca mai exista campingul de la coada laculuiLesu Ursuliui?Si ne mai interesiesa taxele care trebue platite in camping?Multumesc!Zsolt!

   
 2. tina
  2011-05-31
  14:12:11

  AM FOST ANUL TRECUT IN CONCEDIU SI PUR SI SIMPLU NE-A VRAJIT LOCUL.DACA PUTEM AM VREA SA MERGEM SI ANUL ACESTA .E SUPER TARE.

   
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>