Satul Mila 23 – Delta Dunarii

delta dunarii localitati localitati turistice obiective turistice judetul tulcea

 

Mila 23

Satul Mila 23 este amplasat in centrul Deltei Dunarii din punct de vedere geographic, acesta fiind un sat tipic pescaresc si unde in ciuda tuturor vicisitudinilor vremii si vremurilor, s-a reusit conservarea in tocmai a pitorescului specific unde traditiile au cunoscut o foarte buna conservare din cele mai vechi timpuri pana in zilele noastre.

Album foto Satul Mila 23

Harta zonala Satul Mila 23 – Dobrogea

Descriere Satul Mila 23

Aceste eforturi sustinute de conservare s-au realizat si din dorinta de a exploata potentialul turistic disponibil al localitatii. Mentionam faptul ca Satul Mila 23 se gaseste in imediata vecinatate a Canalelor Sontea, Olguta, Eracle, cu o sumedenie de canale aferente si lacurile Fortuna, Ligheanca, 3 Iezere, Radacinos si Bogdaproste, ocazie cu care pot fii admirate frumusetile naturii acestor locuri si a faunei specifice (stolurile de pelicani, egrete, cormorani). Localnicii sunt pescari, de diverse etnii: ucraineni, rusi, lipoveni si cativa turci. Sunt multe familii de tineri, care isi cresc copiii in vechile traditii ale locului.

Satul Mila 23 este considerat drept punct central al triunghiului format din cele trei brate ale Dunarii si unul dintre cele mai importante puncte de plecare in traseele turistice ce strabat una dintre cele mai pitoresti zone ale Deltei Dunarii. De asemenea, turistii sunt chemati si la o partida veritabila de pescuit, unde, coroborat cu frumusetile unice ale peisajului, putem spune ca aici sunt indeplinite cu succes si cele mai inalte exigente ale turistilor.

Accesul la Mila 23 se realizeaza exclusiv pe apa, satul fiind asezat in Delta Dunarii, la aproximativ 54 km de Tulcea, cam la jumatatea distantei intre Tulcea si Marea Neagra.

Cei care ajung in Mila 23 sunt invitati sa viziteze si Manastirea Stipoc, singura manastire din Delta Dunarii, situata pe Grindul Stipoc.


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 2

 
 1. Bianca
  2012-09-18
  19:48:58

  Am stat chiar in acest loc superb dar nu ai ce sa vizitezi daca nu ai barca ....Daca vreis a fugi nu poti fara barca asa ca ..Va invit sa vizitati Mila 23 este un loc superb...:)

   
 2. GHEORGHE
  2012-02-06
  11:01:56

  pregatiti totul sa fie frumos pe cand voi veni la vara

   
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>