Satul Moieciu de Jos

localitati localitati turistice moieciu obiective turistice judetul brasov sat de vacanta

 

Moieciu de Jos

Moieciu de Jos este situata in judetul Brasov, pe DN 73, Culoarul Rucar – Bran, drumul national ce leaga Brasovul de Campulung si Pitesti si este resedinta comunei Moieciu. Fiind asezata intr-o zona geografica de un pitoresc aparte, cu peisaje montane si obiective turistice care atrage an de an tot mai multi turisti din toate colturile tarii, dar mai ales pentru Castelul Bran aflat in apropiere.

Album foto Satul Moeciu de Jos

Harta zonala Satul Moeciu de Sus – Brasov

Descriere Satul Moeciu de Jos

Fiind invecinat cu foarte multe locuri incarcate de istorie, Moieciu de Jos reprezinta de cele mai multe ori un punct de plecare ideal pentru micile drumetii si excursii de vizitare a imprejurimilor. Principalele atractii turistice de aici sunt Castelul Bran, Biserica Evanghelica Fortificata din Rasnov, Biserica Ortodoxa Sfantul Nicolae din Rasnov, Cetatea Rasnov situata pe un deal din apropierea Orasului Rasnov sau Cheile Rasnoavei, Pestera Rasnoavei, Pestera Valea Cetatii, Pestera Liliecilor din Satul Pestera, inscrisa in zona de protectie a Parcul National Piatra Craiului, Cheile Moieciului, Gheile Gradistei si Cascada La Chisatoare. Doritorii pot ajunge si la Fundata, cea mai inalta localitate din zona, amplasata la o altitudine de aproximativ 1370 metri,  parcurgand un drum forestier de aproximativ 10 km. Si nu in ultimul rand sa nu uitam de Partia Zanoaga, aflata relativ aproape si preferata de multi turisti pentru dotarile optime de care dispune.

Cadrul natural din Moieciu de Jos surprinde prin varietatea formelor de relief conferita de imbinarea armonioasa dintre diferitele forme de relief – munti inalti, platforme de-a lungul vailor si terenuri fragmentate de reteaua hidrografica bogata; toate aceste caracteristici dand nastere unui real potential economic si turistic.

Rusticul si confortul sunt imbinate armonios in toate pensiunile din zona, oferind turistilor optiunea cea mai potrivita pentru a petrece clipe linistite intr-un cadru natural feeric.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>