Satul Moieciu de Sus

localitati localitati turistice moieciu obiective turistice judetul brasov sat de vacanta

 

Moieciu de Sus

Moieciu de Sus este unul dintre principalele sate de munte din Moieciu, situat intr-un cadru natural deosebit de pitoresc, intre doua masive muntoase Muntii Piatra Craiului si Muntii Bucegi, la aproximativ 200 de km de Bucuresti si 30 de km de Brasov.

Album foto Satul Moeciu de Sus


Harta zonala Satul Moeciu de Sus – Brasov

Descriere Satul Moeciu de Sus

La fel ca si celelalte sate din aceasta zona, Moieciu de Sus este preferat de turisti pentru peisajele frumoase, pentru aerul proaspat si curat de munte si nu in ultimul rand pentru Castelul Bran din Satiunea Bran, una dintre cele mai faimoase constructii din regiune. Pestera Liliecilor, Cheile Gradistei, Cascada La Chisatoare, Parcul National Piatra Craiului, Parcul National Bucegi, reprezinta de asemenea, alte obiective turistice frecvent vizitate. Majoritatea turistilor insa, ajung la Moeciu de Sus, pentru ca este satul cu accesul cel mai bun spre Platoul Bucegi. Sa nu uitam nici de Rasnov si imprejurimile sale, care este la o distanta relativ mica fata de sat, acesta oferindu-ne o mare diversitate de obiective turistice printre care amintim: Biserica Evanghelica Fortificata, Biserica Ortodoxa Sfantul Nicolae, Cetatea Rasnov, Cheile Rasnoavei, Pestera Rasnoavei si Pestera Valea Cetatii.

Din Moieciu de Sus doritorii pot ajunge la Fundata, cea mai inalta localitate din zona, amplasata la o altitudine de aproximativ 1370 metri,  pe un drum forestier de aproximativ 8 km.

Fiind un sat de munte, principala ocupatie a locuitorilor este reprezentata de cresterea animalelor, acestia avand o traditie indelungata in prepararea branzaturilor din retete stravechi.

Foarte accesibil datorita pozitiei sale centrale si fiind asezat la o altitudine de 1100 metri, Moieciu de Sus reprezinta o destinatie care poate oferi turistilor veri racoroase si ierni pline de zapada, dat fiind faptul ca la aceasta altitudine zapada rezista destul de mult.

Pregatit in ceea ce priveste pensiunile sau casele de vacanta, Moieciu de Sus isi asteapta turistii cu oferte tentante, indiferent de sezon.


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 1

 
 1. FLREA ADRIAN
  2017-04-10
  09:55:09

  Buna ziua,
  Trebuie sa ajung la HOTEL MISTRAL-MOIECIU DE SUS si m-ar interesa cu ce pot ajunge din MOIECIU de SUS la hotelsi,cam cit m-ar costa .
  Va multumesc anticipat.

   
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>