Stana Regala – Sinaia

obiective turistice diverse obiective turistice judetul prahova poiana stanii sinaia stana regala valea prahovei

 

Stana Regala

Imprejurimile din Statiunea Sinaia ofera o multime de trasee pentru pasionatii de drumetii in mijlocul naturii, departe de agitatia turistica sau de grijile de zi cu zi.
Poiana Stana Regala face parte dintre punctele cele mai atractive din Muntii Bucegi si Valea Prahovei, o destinatie care era preferata, dupa cum sugereaza si numele, de familia regala. Este situata in Rezervatia Naturala Poiana Stanii din Parcul Natural Bucegi, la 7 km de Statiunea Sinaia dintre care 2 km de drum forestier prin padure, la o altitudine de 1270 m. La Stana Regala se poate ajunge usor si mergand pe jos, in mai putin de doua ore, in orice anotimp, in plus, vei avea ocazia sa faci o multime de poze minunate pe fosta poteca regala.

Album foto Stana Regala – Sinaia

Harta zonala Stana Regala – Sinaia

Descriere Stana Regala – Sinaia

Din Statiunea Sinaia, se poate ajunge in Poiana Stana Regala daca o luati pe drumul spre Cota 1400, iar la aproximativ un kilometru, veti vedea un indicator la dreapta spre Stana Regala, de la acest indicator mai sunt de mers aproximativ 3 – 4 kilometri. La capatul acestui traseu te va intampina o poiana superba, parca desprinsa din povesti, iar la vreo 10 minute de mers din poiana se gaseste si Stanca Franz Josef, de unde se poate admira Valea Prahovei si masivele muntoase din jur. In Poiana Stanii, cum mai este denumita aceasta zona, veti gasi Vila Regelui Ferdinand, insa nu se poate vizita, locatia fiind ingradita si pazita. In aceasta rezervatie naturala se intalnesc multe specii de flora protejate de lege, cum ar fi Tisa, o specie cu o raspindire sporadica in Muntii Carpati.

Plecand din Stana Regala mai puteti vizita Schitul Sfanta Ana, ctitorit in anul 1453 ca loc de rugaciune pentru pusnici din munti, Stanca Sfanta Ana,  Pestera lui Bogdan si Paraul Peles, cu ape repezi si cascade mici si dese.

Prezentare video Stana Regala – Stanca Franz Josef – Sinaia


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>