Statiunea 2 Mai

2 mai obiective turistice judetul constanta statiuni statiuni turistice

 

Statiunea 2 Mai

Statiunea 2 Mai este o statiune de pe litoralul romanesc, localizata la o distanta aproximativ egala de Statiunea Mangalia si cel mai sudic punct al judetului Constanta, Statiunea Vama Veche. Accesul catre acest punct al litoralului se realizeaza fie urmand traseul drumului national DN39, ce se continua apoi spre Bulgaria, fie cu trenul pana in Mangalia, de unde se pleaca numeroase microbuze spre 2 Mai si Vama Veche.

Album foto Statiunea 2 Mai

Harta zonala Statiunea 2 Mai

Descriere Statiunea 2 Mai

Pana nu demult, 2 Mai nu era decat o simpla localitate, insa in ultimul timp, zona a cunoscut o puternica dezvoltare din punct de vedere turistic, fiind foarte apreciata datorita preturilor reduse, in comparatie cu cele din alte regiuni ale litoralului. Desi Plaja 2 Mai nu beneficiaza de amenajari speciale, acest lucru nu ii impiedica pe cei sositi aici sa se bucure in voie, asa cum stiu ei mai bine, de frumusetea marii si a sezonului estival.

In ceea ce priveste posibilitatile de agrement in 2 Mai, acestea nu sunt foarte numeroase, numarul localurilor in care turistii se pot destinde fiind foarte redus. In statiune nu s-au amenajat inca nici hoteluri, cei care isi doresc sa isi petreaca vacanta aici avand ca optiuni vilele si casele din zona. Numerosi turisti, mai nonconformisti si mai putin pretentiosi opteaza chiar pentru instalarea corturilor, acest aspect reprezentand chiar farmecul acestui loc. Pe plaja de la 2 Mai, intrarea in mare este lina, adancimea apei crescand treptat, dinspre tarm spre largul marii.

Turistii sositi in Statiunea 2 Mai, pot practica si alte activitati, in afara de cele specifice unei vacante petrecute la mare. Acestia pot vizita atractiile localitatii, printre care se numara Padurea Hagieni, declarata rezervatie naturala, datorita celor 100 de hectare ocupate de numeroase specii de arbori, Pestera Limanu, Balta Limanu, Lacul Mangalia sau ruinele vechii Cetati Albesti, o fortificatie greceasca antica.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>