Statiunea Arieseni

obiective turistice judetul alba statiune montana statiuni statiuni montane statiuni turistice

 

Statiunea Arieseni

Statiunea Arieseni reprezinta o destinatie de vacanta foarte cunoscuta si apreciata in randul locuitorilor din vestul tarii. Aceasta este localizata pe teritoriul judetului Alba, la o altitudine de aproximativ 900 metri, intr-o zona deosebit de pitoreasca a Muntilor Bihor, ce se inscriu in grupa montana a Muntilor Apuseni.

Album foto Statiunea Arieseni

Harta zonala Statiunea Arieseni

Descriere Statiunea Arieseni

Din punct de vedere geografic, Statiunea Arieseni este localizata in depresiunea cu acelasi nume, situata pe Valea Ariesului Mare, zona cunoscuta si sub numele popular de Tara Motilor. Desi asezarea este considerata de unii localitate, iar de altii statiune, datorita numarului de turisti din ce in ce mai mare ce aleg sa isi petreaca timpul liber aici, un lucru este sigur: potentialul turistic al acestei asezari este un aspect ce nu poate fi pus la indoiala.

Cei curiosi sa descopere farmecul unei vacante in aceasta statiune trebuie sa stie ca accesul rutier catre Arieseni se realizeaza foarte simplu, urmand traseul drumului national DN 75, care se intersecteaza cu foarte multe artere de circulatie ce pornesc din orase si localitati mari din regiunea Transilvaniei, precum: Turda, Alba Iulia, Oradea, Cluj Napoca sau Huedin.

Principalul aspect ce contribuie decisiv la potentialul turistic al statiunii Arieseni este reprezentat de peisajele naturale, dominate de culmile domoale ale Apusenilor si padurile intinse de conifere, ce impanzesc intreaga asezare. Pot fi desfasurate aici numeroase activitati turistice, dintre care cele mai importante sunt: practicarea sporturilor de iarna, in perioada sezonului rece, sau urmarea diverselor trasee turistice marcate catre principalele puncte de atractie ale Muntilor Apuseni, in perioada sezonului cald. Datorita Partiei de Ski Vartop existenta la Arieseni, statiunea ofera turistilor conditii destul de bune de practicare a sporturilor de iarna. Domeniul schiabil de la Vartop poate fi frecventat de toti cei pasionati de sporturile de iarna, dispunand atat de partii pentru cei incepatori, precum Partia 1 (Partia Mica), cat si de partii de nivel mediu, precum Partia 2 (Partia Mare) sau Partia Graitoare (Partia Noua). Zona partiilor este foarte bine ingrijita, dispunand de instalatie de teleski, de nocturna si de utilaje de intretinere a zapazii.

In ceea ce priveste atractiile acestei statiuni, lucrurile nu stau diferit nici in timpul sezonului cald. Cei sositi la Arieseni in aceasta perioada au la dispozitie numeroase alternative de petrecere a timpului liber, in special datorita atractiilor naturale ce se gasesc in imprejurimile Arieseniului. Statiunea poate reprezenta un punct de plecare catre obiective turistice extrem de cunoscute ale Transilvaniei, precum: Pestera si Ghetarul Scarisoara, aflate la o distanta de aproximativ 15 km, ce reprezinta un fenomen carstic renumit in intreaga tara, Pestera Ursilor, Pestera Portile Bihorului, Pestera Poarta lui Ionele, Groapa Ruginoasa sau Casa Memoriala Avram Iancu. In perioada verii, turistii care se afla in zona in cea mai apropiata duminica de data de 20 iulie, pot organiza o mica excursie pe Muntele Gaina, unde are loc in fiecare an Targul de Fete de pe Muntele Gaina, un eveniment inedit, la care participa fetele de maritat, care vor sa fie petite de feciori, toti fiind imbracati in costume de populare, de sarbatoare.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>