Statiunea Azuga

azuga obiective turistice judetul prahova statiuni statiuni turistice valea prahovei

 

Statiunea Azuga

Azuga este o statiune aflata la poalele Muntilor Bucegi si Baiului. Localitate situata in nordul judetului Prahova, statiunea climaterica Azuga este renumita pentru posibilitatile de practicare a sporturilor de iarna, aici fiind omologata de catre Federatia Internationala de Schi prima partie din Romania.

Album foto Statiunea Azuga

Harta zonala Statiunea Azuga – Prahova

Descriere Statiunea Azuga

Azuga s-a extins datorita activitatilor pastorale si a crescatorilor de vite, primul locuitor al zonei fiind ciobanul Gheorghe Zangor, in 1800 acesta construindu-si casa si adapost celor 500 de oi. In anul 1889 resedinta primariei comunei Predeal ce era formata din Predeal, Azuga, Busteni si Poiana Tapului a fost mutata aici prin ordinul Regelui Carol I. Tot in Azuga prima fabrica de sticla a fost ridicata de catre Asla in 1830. O data cu apartitia acesteia au mai aparut fabrici de ciment, de postav, de sampanie sau de var hidraulic insa cea mai importanta ramane fabrica de bere Azuga construita intre anii 1898-1900.

Azuga este renumita pentru investitiile masive in ceea ce priveste amenajarea partiilor astfel ca partiile statiunii sunt: Partia Sorica ce are 2100 m si un grad de dificultate mediu, este dotata cu tunuri de zapada si iluminat nocturn; Partiile Cazacu si Cazacu Varianta prima avand o lungime de 1920 m si un grad de dificultate mediu, Partia Cazacu Variata dispune pe cei 400 m ai sai si de zapda artificiala; Partia Cazacu Bretea cu lungimea de 715 m; Partia Sorica Sud, 770 m grad de dificultate usor; Partia La Stana, 910 m lungime, grad de dificultate usor. Toate partiile sunt accesibile cu ajutorul telegondolei inaugurata in 2007 dar exista si instalatii de teleschi, miniteleschi sau babyschi. Partia Sorica este disponibila practicantilor de snowboard, iar in oras se gasesc doua terenuri de handbal si volei, unul de fotbal si doua de tenis.

Parcul central al Azugai gazduieste Monumentul Ecaterinei Teodoriu Azuga sculptat de Ioan Iordanescu in 1937. Statuia de bronz este de marime naturala si o infatiseaza pe Ecaterina Teodoriu in uniforma militara. Ecaterina Teodoriu este supranumita eroina de la Jiu si a fost ucisa in timpul Primului Razboi Mondial. In centrul statiunii veti gasi Monumentul Eroilor din Razboiul pentru Independenta inaltat in anul 1905. In fata monumentului se afla Biserica Sfanta Treime construita intre anii 1902-1903. Biserica este inconjurata de un parc cu alei si decorata cu flori. Edificiul are forma de cruce si este realizat din caramida si piatra de rau. Cele doua turle adapostesc naosul restaurat in 1920. Interiorul bisericii a fost pictat de catre maestrul Rafael Popescu si are in alcatuirea sa vitralii, o tampla lucrata in lemn de tei si o cruce construita din lemn si metal argintat. In apropiere de Azuga se afla Rezervatia Naturala Poiana cu Narcise din Muntii Baiului. Zona este impanzita de izvoare si pacluri cu narcise albe.

Vizitati si faimoasa pastravarie aflata la confluenta Paraului Limbasel cu Paraul Azuga, Cabana de Vanatoare Azuga si Crucea de pe Muntele Sorica, edificiu construit in cinstea eroilor celui de-al Doilea Razboi Mondial.


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 1

 
  1. gabriela
    2014-11-10
    01:29:27

    Am fost la partie acum cativa ani.Recomand pentru impatimiti de sky!

     
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>