Statiunea Baile Baita

obiective turistice judetul cluj statiune balneoclimaterica statiuni statiuni turistice

 

Statiunea Baile Baita

Statiunea balneoclimaterica Baile Baita este o destinatie de vacanta din regiunea judetului Cluj, fiind localizata la numai un km distanta de Gherla si la aproximativ 43 km de resedinta judetului, orasul Cluj Napoca. Din punct de vedere geografic, aceasta statiune se gaseste la altitudinea de 257 metri, intr-o zona colinara a Dealurilor Dejului.

Album foto Satiunea Baile Baita

Harta zonala Satiunea Baile Baita – Gherla


Descriere Satiunea Baile Baita

Cei care doresc sa ajunga in aceasta statiune, fie pentru tratament, fie din diverse alte motive, trebuie sa stie ca pot ajunge la Baita urmand traseul drumului national DN1 C, fie din Cluj – Napoca, fie din Gherla.

Apele sarate si sulfurose ale zonei au fost descoperite inca de pe vremea romanilor, cele doua izvoare minerale hipotermale care se gasesc la Baile Baita fiind recomandate in special celor ce sufera de boli de piele sau boli reumatice. In tratarea diverselor afectiuni de acest fel, precum si a celor neurologice, cum ar fi parezele usoare, un important avantaj este reprezentat de proprietatile apelor slab clorurare, slab sulfuroase si hipotone existente in statiune. Baile Baita beneficiaza de instalatii pentru bai calde si bazine cu apa minerala in aer liber.

Cei care ajung in localitatea Baita nu trebuie sa rateze vizitarea Vechii Manastiri de aici, in care au existat atat calugari romano – catolici, cat si ortodoxi.


 
 
 
 
 
 

Comentarii articol: 1

 
 1. Dumitriu
  2013-08-18
  13:14:22

  12.08.2013. Am fost la Baita, impropriu numite Baile Baita, deoarece nu mai exista strandurile si tratamentele din perioada imediat urmatoare lui 1990. Acum ofera cazare si masa, rezonabil ca pret si calitate, vechile vile unde se faceau tratament fiind transformate in vile ce asigura cazare in trei camere, cu baie comuna. Din vechea statiune au ramas strandul gol, casute paraginite si parcul care a fost candva frumos.
  In Gherla trebuie vizitata Catedrala armeano-catolica din centrul localitatii, fiind foarte frumoasa (atat cat am vazut de la intrare, fiind inchisa) si care adaposteste o pictura de Rubens.

   
 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>