Statiunea Baile Dranceni

obiective turistice judetul vaslui statiune statiune balneoclimaterica statiuni

 

Statiunea Baile Dranceni

Statiunea Baile Dranceni este o statiune balneoclimatica permanenta de interes local aflata la o altitudine de 160 metri in lunca Prutului, in localitatea Dranceni, judetul Vaslui, Moldova, situata la iesirea din localitatea Ghermanesti spre localitatea Dranceni, la aproximativ 24 km de Husi si 75 km de municipiul Vaslui. Accesul se face de pe DN 21 de la Tecuci, cu deviere la Crasna pe DN 24B pana la localitatea Albita, apoi pe DJ 284 pana la Baile Dranceni.

Album foto Statiunea Baile Dranceni

Harta zonala Statiunea Baile Dranceni

Descriere Statiunea Baile Dranceni

Baile Dranceni contin ape minerale sulfuroase, clorurate sodice si iodurate cu o mineralizare de 4,4 pana la 6 g/L, excelente pentru tratarea afectiunilor reumatismale degenerative si abarticulare, precum spondilita, coxartroza si afectiuni ginecologice, precum insuficienta ovariana, cervicite cornice si metroanexite cornice. In statiune sunt instalatii pentru bai calde la vana cu apa minerala, instalatii pentru hidroterapie si pentru aerosoli, aflate in sectia de balneo – fizioterapie din cadrul spitalului comunal Ghermanesti.

Climatul statiunii este continental de dealuri si podisuri, verile fiind caldurase si iernile reci, temperature medie anuala este de aproximativ 9 °C.

Alte atractii turistice importante ale zonei sunt Rezervatia Naturala Pietrisul Bohotin, Catedrala Episcopala din Husi, Muzeul Viticol, Manastirea Dimitrie Cantemir Grumezoaia, Manastirea Alexandru Vlahuta, Casa de Cultura Alexandru Giugaru, Grupul Statuar Slava Eroilor Romani, Muzeul Eparhial Husi, Rezervatia Paleontologica Nisiparia Hulubat, Muzeul Judetean Stefan cel Mare, Mausoleul Penes Curcanul Vaslui, Casa Mavrocordat, Casa Ghica din Vaslui, Biserica Domneasca Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul, Biblioteca Judeteana Nicolae Milescu Spatarul, Parcul Copou, Situl Arheologic Curtea Domneasca si Palatul de Justitie.


 
 
 
 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest articol.

 

Ai fost aici? Vrei sa mergi? Scrie-ne parerea ta!

 XHTML: Puteti folosi urmatoarele taguri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>